Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:11:41

21 листопада - Всесвітній день привітань

21.11.2021   09:33Агенцiя

Всесвітній день привітань заснували у 1973 році Браян та Майкл Маккормак у відповідь на війну Судного дня, збройний конфлікт між Ізраїлем та Єгиптом.

Всесвітній день привітань – це глобальна кампанія боротьби за мир. Кожен учасник цього дня має привітатись як мінімум із десятьма людьми. Вітаючи інших, учасники прагнуть донести до світових лідерів необхідність вирішувати проблеми та врегулювати конфлікти шляхом комунікації, а не за допомогою зброї.

Всесвітній день привітань підтримують люди в усьому світі, серед них 31 лауреат Нобелівської премії миру. За понад сорок років існування свята його відзначають у 180 країнах.

Також 21 листопада відзначають день працівників сільського господарства та день десантно-штурмових військ ЗСУ.

У світі –  день телебачення та день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. У Боснії та Герцеговині відзначають День спільного договору про мир, в Італії Мадонна делла Салюте (на згадку про звільнення від чуми в 17 столітті), у православних – святкування Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних, а у католиків – Введення у храм Пресвятої Богородиці.

День Десантно-штурмових військ ЗСУ

21 листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Свято встановлено "…враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України" згідно з Указом Президента від 21 листопада 2017 року.

Встановлення Дня Десантно-штурмових військ саме 21 листопада стало гідним вшануванням національно-історичних та релігійних традицій українського народу. Адже в Україні сьогодні відзначають Собор Архістратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.

День працівників сільського господарства відзначається в Україні щорічно в третю неділю листопада згідно з Указом Президента №428/93 від 7 жовтня 1993 року.

Це професійне свято працівників сільського господарства, підприємств із переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних та підприємств, що їх обслуговують та організацій агропромислового комплексу.

Всесвітній день телебачення

Всесвітній день телебачення, який відзначається щорічно 21 листопада, був проголошений Генасамблеєю ООН у грудні 1996 року, на ознаменування дати проведення в ООН першого Всесвітнього телевізійного форуму в 1996 році.

ООН заснувала цей День, як визнання впливу, що зростає, який надає телебачення на процеси ухвалення рішень, привертаючи увагу всього світу до конфліктів та загроз миру та безпеці, а також його потенційну роль у фокусуванні уваги на інших великих проблемах, включно з економічними та соціальними питаннями.

Всесвітній день вітань

Всесвітній день привітань заснували у 1973 році Браян та Майкл Маккормак у відповідь на війну Судного дня, збройний конфлікт між Ізраїлем та Єгиптом.

Всесвітній день привітань – це глобальна кампанія боротьби за мир. Кожен учасник цього дня має привітатись як мінімум із десятьма людьми. Вітаючи інших, учасники прагнуть донести до світових лідерів необхідність вирішувати проблеми та врегулювати конфлікти шляхом комунікації, а не за допомогою зброї.

Всесвітній день привітань підтримують люди в усьому світі, серед них 31 лауреат Нобелівської премії миру. За понад сорок років існування свята його відзначають у 180 країнах.

День без музики

День без музики – неофіційна кампанія, ініціював яку музикант і музичний продюсер Білл Драммонд. Її завдання — привернути увагу до проблеми знецінення музики як форми мистецтва через її бездумне використання у суспільстві.

Дата 21 листопада обрана тому, що наступного дня католицька церква відзначає пам'ять святої мучениці Цецилії Римської, яка є покровителькою церковної музики. Таким чином, День без музики – це своєрідний піст перед святом.

У цей день радіостанції, які беруть участь у кампанії, протягом 24 годин не транслюють музику, зокрема джингли. Відмовляються від трансляції музики і деякі магазини та кафе. А у всіх кінотеатрах міста Лінц в Австрії 21 листопада показують фільми без саундтреків.

Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних

Цього дня відзначають церковне свято - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних, в який вшановують ангелів та архангелів. Свято встановлене у 4 столітті Лаодикійським собором. Вибір дати пов'язаний з нумерологією: листопад - дев'ятий місяць від початку року (у давнину відзначався у березні), що символізує дев'ять ангельських чинів. Восьме число (за Юліанським календарем) місяця - вказівка на "день осьмий", в який має відбутися Собор усіх сил Небесних під час Страшного суду.

Також сьогодні святкують: день віконець, що світяться, день начинки, день пряника і день помилкового визнання.

Іменини: Михайло, Гавриїл, Марфа, Альберт.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини