Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:59

15 листопада - який день, свято та прикмети

15.11.2021   07:54Агенцiя

15 листопада у світі відзначають День рециклінгу, День шоколадного кексу, Всесвітній день вторинної переробки, у Бельгії – день королівської династії, в Австрії – день святого Леопольда, а в Японії – свято дітей.

Щороку, 15 листопада, у низці країн відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета цього свята — вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання дешевшої сировини та боротьба із забрудненням довкілля.

Свою історію сьогоднішнє свято веде з 1997 року, коли жителі США вперше відзначили America Recycles Day ("День, коли Америка переробляє відходи"), який проводився екологами з метою заохочення американців, які здають відходи у вторинну переробку та купують продукцію, зроблену з вторинної сировини. З роками це свято почали проводити і в інших країнах.

Сіті-Го-Сан — свято дітей у Японії, історія якого налічує вже понад 300 років, можна назвати спільним днем народження всіх дітей, яким цього року виповнилося 3, 5 або 7 років. Ці непарні цифри з давніх-давен вважалися в Японії магічними, а відповідний їм вік відображв важливі, переломні етапи дорослішання дітей.

 

Православна церква 15 листопада вшановує пам'ять святих Акіндіна, Пігасія, Анемподіста, Аффонія, Елпідіфора та інших семи тисяч мучеників, постраждалих за християнство. У народі день назвали "Житниця", так як на Акіндіна було прийнято молитися про збереження зерна. День хороший для покупки одягу.

Прикмети:

  • по небу пливуть рідкісні хмари - незабаром настануть холоди; 
  • дороги розвезло - морози прийдуть тільки в грудні;
  • синиця тиснеться до будинку - скоро настане зима.

Іменини: Костянтин, Альберт, Леопольд, Маркіан, Акиндін, Пигасій, Доменіка.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини