Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 7 липня, 13:01:49

Смачні рецепти вихідного дня: шість рецептів із курячих стегенець

07.11.2021   13:32Агенцiя

Страви з стегон курки чудово підходять для щоденного вживання і можуть гідно урізноманітнити меню святкового столу. Птицю можна посмажити, запекти з овочами, грибами, крупами або запекти в ароматному соусі з додаванням сиру або томата.

Курячі стегенця, смажені на сковороді

Обсмажені на сковорідці стегна – дуже просте, бюджетне та смачне частування. Для його приготування краще використовувати великий сотейник з антипригарним покриттям, свіже м’ясо птиці та багато ароматних спецій.

Потрібно: стегенця курячі – 1,2 кг, майонез (оливковий) – 55 г, три часникового зубчики, гострий кетчуп – 13 г, сир (голландський) – 95 г, приправа для птиці, морська сіль – на свій розсуд.

Готуємо:
Куряче м’ясо вимити проточною водою, потім промокнути надлишки вологи кухонними серветками.
Почистити часник, натерти або дрібно нарізати.
Викласти кетчуп в миску, з’єднати з половиною подрібненого часнику, приправити сіллю, додати відповідні спеції і добре все перемішати.
Натерти м’ясо сумішшю кетчупу, часнику, приправ, потім помістити в целофановий пакет і відправити на дві години в холодильник. Протягом цього часу слід кожні 30 хвилин струшувати кульок з куркою, щоб вона краще просочила маринадом.
Потерти сир в дрібну стружку, потім з’єднати її з рештою часником, додати майонез, перемішати.
Покласти м'ясо на розпечену сковорідку і обсмажити до коричневої скоринки з двох сторін.
Після цього посипати курку сирною масою, закрити ємність, готувати на мінімальному вогні ще вісім хвилин.
Смажені стегна птиці рекомендується подавати в гарячому вигляді разом з відварною або запеченою картоплею.

Запіканка по-домашньому

Куряче м’ясо, тушковане з овочами в керамічних горщиках, – відмінне рішення для смачної вечері. Блюдо виходить неймовірно ароматним, соковитим, красивим, тому неодмінно сподобається всім присутнім за загальним столом.

Потрібно: картопля – 0,3 кг, помідори черрі – 5 штук, стегенця — 3-4 шт., два зубці часнику, одна морквина, чорнослив (висушений) – 4 шт., цибуля-порей – 1 , сіль крупна, мелений перець – 5 шт, вода – 250 мл.

Готуємо:

Для такого частування треба використовувати м’ясо без кістки, тому спочатку необхідно з курячих стегон зрізати філе, видалити всю шкіру і ретельно промити птицю.

Очистити овочі, після чого моркву нашаткувати соломкою, часник порізати дрібними кубиками, картоплю оформити половинками кружечків, цибулю-порей – кільцями.

Чорнослив сполоснути гарячою водою, порізати на чотири частини. Томати черрі розрізати навпіл.

Рівномірно розподілити по горщикам картоплю, цибульні кільця, шматочки курки, морква, часник. Потім покласти в ємності по одному лавровому листу і по 3-4 шматочки чорносливу.

Налити в горщики води, засипати улюблені приправи, посолити, помістити в духовку. Запікати близько 50 хвилин при 180 градусах.



Готову запіканку залишити у вимкненій теплій печі на чверть години, після чого подати до столу з овочевою нарізкою і свіжим хлібом.

Курячий шашлик в духовці

Шашлик з курячих стегенець – смачна страва.

Потрібно: сім курячих стегенець, сметана (25%) – 60 г, гірчиця – 23 г, прованські трави, майоран, паприка, хмелі-сунелі, сіль – по 4 г, соус із сої – 20 г, оцет (винний) – 18 мл, оливкова олія – 25 мл.

Готуємо:

    В об’ємній скляній мисці з’єднати оливкову олію, гірчицю, сметану. Додати соєвий соус, влити винний оцет. Після цього покласти прованські трави, сіль, сухі приправи і ретельно розмішати.
    Стегна птиці промити, промокнути паперовим рушником, потім порізати на два шматки.
    Скласти м’ясо в миску з маринадом і залишити в прохолодному місці на три години. Варто врахувати, що чим довше він буде перебувати в ароматному соусі, тим смачніше вийде після смаження.
    Дерев’яні шпажки потримати в теплій воді п’ятнадцять хвилин, потім обсушити і нанизати на них замариновані стегенця.
    Застелити деко фольгою, покласти на нього шашлики, поставити в гарячу духовку.


    Запікати м’ясо тридцять п’ять хвилин при 185 градусах, після чого включити режим гриля, готувати близько півгодини до появи коричневої скоринки.

Чахохбілі із стегенець


Потрібно: стегенця – 1 кг, дві середні цибулини, морквина, паста з томатів – 45 г, майонез – 27 г, розмарин, сіль, майоран, перець, куркума – по 3 г, олія– 50 мл, петрушка (або кінза) – 7 гілочок.

Готуємо:

    Стегенця обмити проточною водою, висушити рушником.
    Помістити м’ясо в підходящу за розміром ємність, обробити перцем, присолити, засипати прянощами, розмішати.
    Цибулини звільнити від шкірки, нарізати тонкими кільцями. Моркву почистити, подрібнити за допомогою терки.
    У сотейник з маслом викласти овочеву нарізку, періодично помішуючи, обсмажити до м’якості.
    Після цього помістити в сотейник курячі стегна, згасити разом з овочами вісім хвилин.
    Щоб зробити соус, потрібно томатну пасту злегка розвести водою (25 мл), з’єднати з майонезом, перемішати і додати до м’яса.
    Тушкувати стегенця в закритому вигляді при слабкому кипінні сорок хвилин. Під час процесу слід кілька разів перевернути курячі шматочки.

Готове чахохбілі посипати дрібно нарізаною петрушкою, розкласти по сервировочным тарілках, почастувати рідних і друзів.

Курячі стегенця в клярі

Це м'ясо має хрустку золотисту скоринку зовні, виходить соковитим і ніжним всередині. Частування володіє чудовим смаком, божественним ароматом і відмінно підійде до будь-якого гарніру.

Потрібно: десять курячих стегон, молоко – 120 мл, борошно – 145 г, два яйця, чорний перець, дрібна сіль, запашні спеції – скільки буде потрібно.

Готуємо:

    Розбити яйця в глибоку ємність, потім інтенсивно збовтати віночком.
    В отриману масу налити молоко, додати сіль, присмачити спеціями, розмішати.
    Борошно насипати в більшу і плоску миску.
    Стегна птиці вимити, витерти кухонним рушником, потім ретельно обробити сіллю і приправами для курки.
    Кожен шматок м’яса просочити кляром, обсипати борошном і помістити на розпечену сковорідку з олією.
    Смажити стегна, періодично перевертаючи до утворення рум’яної скоринки.

Готову курку викласти на блюдо, покрите папером (щоб вона ввібрала в себе зайвий жир), після чого подати до столу в теплому вигляді.

Картопляна запіканка з куркою

Курячі стегна, запечені з картоплею в духовці, – прекрасний варіант для сімейного обіду. Смачне і поживне блюдо заповнить запас необхідної енергії, подарує гарний настрій під час родинної трапези.

Потрібно: стегенця – 1,5 кг, паприка (солодка), гірчиця (гостра) – по 10 гр, дві зубці часнику, картопля – 0,85 кг, кефір – 220 мл, прованські трави, сіль – за смаком, п’ять гілочок кропу.

Готуємо:

    Курку вимити проточною водою, потім висушити серветками.
    Часник очистити, подрібнити, з’єднати з прованськими травами і сіллю, натерти м’ясо отриманою сумішшю.
    У кефір додати гірчицю, подрібнений кріп, добре розмішати.
    Помістити стегенця в об’ємну миску, залити їх кефірним маринадом, після чого відправити м’ясо в холодильник на чотири години.
    Після закінчення цього часу почистити картопляні бульби, вимити їх і нарізати кружальцями.
    Розкласти картоплю на деко, присипати паприкою, посолити, збризнути олією оливи, а зверху помістити замариновану тушку.
    Готувати курячі стегенця з картоплею в духовці п’ятдесят хвилин при температурі 200 градусів.



Коли страва покриється золотисто-коричневою скоринкою, вийняти його з духовки і подати порційно з маринованими огірками або квашеною капустою.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині поліцейські виявили схрон зброї та боєприпасів у прикордонній громаді

На Чернігівщині поліцейські виявили схрон зброї та боєприпасів у прикордонній громаді 18:09

Поліцейські оперативники спільно з представниками військової контррозвідки із залученням кінологічної служби та вибухотехніків виявили у лісі схрон зброї, облаштований окупаційними військами рф.

В Прилуках офіційно зареєструвалися 2 тисячі 278 переселенців

В Прилуках офіційно зареєструвалися 2 тисячі 278 переселенців 18:05

На сьогодні в Прилуках офіційно зареєстровано 2 тисячі 278 внутрішньо переміщених осіб. В основному це жінки та діти, але є й невелика кількість чоловіків.

Графік перевірки будинкових тепломереж у Чернігові з 18 по 22 липня

Графік перевірки будинкових тепломереж у Чернігові з 18 по 22 липня 17:23

У Чернігові триває перевірка внутрішньобудинкових тепломереж. Чернігівська міська рада щотижня публікує відповідні графіки, аби містяни могли завчасно спланувати свої справи і у визначену дату бути вдома та спостерігати чи немає протікань.

На Чернігівщині вже відновили більшість мостів, зруйнованих під час війни

На Чернігівщині вже відновили більшість мостів, зруйнованих під час війни 17:16

У Чернігівській області вже відновили 19 із понад 25 зруйнованих під час війни мостів.

Апеляційний суд підтвердив незаконність дій дослідної установи та приватного товариства щодо укладення удаваного правочину

Апеляційний суд підтвердив незаконність дій дослідної установи та приватного товариства щодо укладення удаваного правочину 17:13

Північним апеляційним господарським судом 29.06.2022 відхилено апеляційну скаргу сільськогосподарського товариства та залишено без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 14.04.2021, яким задоволено позовні вимоги прокурора щодо визнання недійсними договорів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини