Смачні рецепти вихідного дня: готуємо турецький бурек
Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини. Існує безліч способів його приготування, деякі навіть передаються з покоління в покоління.
Готується пиріг з тіста філо або хорошого листкового тіста і найрізноманитнишої начинки. Пропонуємо вам смачні і ситні рецепти приготування традиційного турецького пирога.
Бурек з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти: 200 г м'якого сиру, 120 г твердого сиру, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, 400 г листкового дріжджового тіста, 0,5 ч. л. суміш спецій, 1 яйце, 2 зуб. часнику
Для початку підготуйте інгредієнти. Тісто слід заздалегідь дістати і розморозити. За цей час зробіть начинку: в невеликої ємності з'єднайте тертий твердий сир, м'який сир, подрібнені часник, зелень і суміш спецій. Ретельно перемішайте масу.
Коли тісто буде готове для роботи, розділіть його на 4 довгі пластини. Кожну з них тонко розкачайте. Тоді тісто добре підніметься при випічці. Потім викладіть по довжині начинку і загорніть рулетиком. Добре закріпіть краї, щоб начинка не вийшла в процесі приготування. Виконайте процедуру з іншим тістом. Візьміть круглу форму для випічки і викладіть рулетики, щільно притискаючи один до одного. Змастіть бурек злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин.
Перекладіть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.
Традиційний турецький бурек — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
300 мл кип'яченої води, 500 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. соди
Для начинки вам знадобляться: 1 ч. л. сухої аджики, 3 гол. ріпчастої цибулі, 1 яйце, 600 г баранячого фаршу, дрібка солі
Готуємо начинку. Додайте у фарш суху аджику, сіль, подрібнену цибулю і ретельно перемішайте масу. Фарш повинен стати однорідним.
Готуємо тісто. Для цього розчиніть трохи солі в теплій воді. Вилийте її в просіяне борошно. Додайте олію, соду і замісити тісто. Сформуйте шар і добре відбийте об стіл. Воно повинно стати пластичним і еластичним. Потім розділіть тісто на 6 частин. Скачайте їх в кульки, перекладіть в тарілку і накрийте плівкою. Відправте в холодильник на півтори години.
Потім перекладіть на робочу поверхню і розкачайте. Добре витягніть тісто, щоб воно було тонким. Викладіть фарш і сформуйте довгу ковбаску. Потім закрутіть спіралькою і виконайте цю процедуру з іншим тістом. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть злегка збитим яйцем. Відправте бурек в духовку при 220 градусах на 1 годину. Потім злегка збризніть його водою і накрийте рушником на 20 хвилин.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства» 10:13
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про включення індустріального парку «НОСІВСЬКІ ГОСПОДАРСТВА» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Парк створено строком на 30 років на території міста Носівка Ніжинського району. Ініціатором виступає Носівська міська рада.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:11
Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 1 пожежу. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.
12 грудня: цей день в Україні і світі 10:05
День 1388 Російська агресія - Day 1388 Russian aggression
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.