Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:59:25

6 жовтня - який день, свято та прикмети?

06.10.2021   07:57Агенцiя

Цього дня світ відзначає День любителів часнику, День висіння на люстрі, Всесвітній день охорони місць проживання, Всесвітній день церебрального паралічу.

календар

календар

Що відзначають у світі

У США - День помаранчевого вина, День тренера, День "Прийди і візьми це", День подяки великим розмірам, Німецько-американський день, День локшини, День борсука, День Божевільного Капелюшника, у Казахстані - День аудитора і бухгалтера, в Шрі-Ланці - День вчителя, у Туркменістані - День поминання, на Кубі - День жертв державного тероризму, в Єгипті - День Збройних сил, у Білорусі - День архівіста, в Угорщині - День пам'яті жертв Арада, у Словаччині - День жертв Дукельського перевалу.

День охорони місць проживання
або Всесвітній день середовища проживання, відзначають у всьому світі сьогодні шостого жовтня. Це свято було затверджено у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Православна церква 6 жовтня вшановує пам'ять мучениці Іраїди. Також у цей день моляться Іоанну Хрестителю і просять його про милість. Іоанн відомий під ім'ям Предтечі та є пророком, який передбачив появу Христа й хрестив його у водах Йордану.

Прикмети цього дня:

- мало грибів - зима буде суворою;
- чути крики гусей, що летять на південь дуже високо, - скоро настануть зимові холоди;
- кішка вмивається лівою лапкою - до поганої погоди, правою - до хорошої.

Іменини у Андрія, Івана, Інокентія, Іраїди, Петра, Поліксенії, Артура і Брунона.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.