Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:44:13

29 вересня - який день, традиції та прикмети

29.09.2021   06:41Агенцiя

29 вересня-272-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 93 дні. У XX і XXI століттях цей день відповідає 16 вересня Юліанського календаря.

Цього дня світ відзначає День осінньої самотності і Всесвітній день серця.

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з 2000 року. Ця подія щорічного характеру, яка відзначалася в останню неділю вересня. З 2011-го року - фіксована дата - 29-те вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця.

Православна церква 29 вересня вшановує пам'ять Святої Євфимії Всехвальної. У народі день назвали Євфимія Прехвальна або Пташина кістка. Якщо ви загадаєте бажання цього дня - воно здійсниться.

Що сьогодні не можна робити

Не можна сваритися і лихословити.

Прикмети на 29 вересня    

- не падають листя - морози настануть нескоро;
- тепло й сухо - зима буде пізньою;
- грім - зима буде безсніжною.

29 вересня іменини у Віктора, Григорія, Людмили, Купріяна, Олексія, Йосипа, Сергія, Дорофея та Михайла.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини