Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:44:29

18 вересня - День фармацевтичного працівника в Україні

18.09.2021   08:05Агенцiя

Свято День фармацевта в Україні відзначають у вересні. Дата встановлена в 1999 році.

календар

календар

День фармацевтичного працівника встановлено Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999. У третю суботу вересня в Україні понад 350 тисяч представників цієї галузі святкують своє професійне свято. Не виключено, що коли-небудь буде заснований і Всесвітній день фармацевта.

Які ще свята 18 вересня?

У третю суботу вересня  (у 2021 році це 18 вересня) в Україні відзначають професійне свято - День винахідника і раціоналізатора, відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року.
Винахідницьку та раціоналізаторську діяльність регулює Український інститут промислової власності - Укрпатент. На сьогодні Укрпатентом було зареєстровано більш ніж 100 тис. патентів на винаходи, а також понад 10 тис. патентів на корисні моделі.

18 вересня проводиться День батька чи День тата в Україні та Латвії. Дата на 2021 рік. Відзначається в третю неділю вересня. Ці вересневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Також, 18 вересня відзначають Всесвітній день бамбука, Всесвітній день моніторингу якості води, Міжнародний день рівної оплати праці та Всесвітній день бамбука, Міжнародний день читання електронних книг.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.