Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:28:29

1 вересня - День знань

01.09.2021   09:31Агенцiя

1 вересня - чудовий день для того, щоб почати нові справи. Це пов'язано з тим, що до Петра I Новий рік відзначали саме 1 вересня.

А Новий рік - це завжди привід почати все з чистого аркуша.

Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято викладачів та вчителів, студентів та учнів, батьків, наших друзів і в якійсь мірі навіть свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Традиційна лінійка буде на розсуд адміністрації навчального закладу, а це зазвичай час з 8:00 до 12:00.

Офіційно, як державне свято і пам’ятний день, День знань був затверджений в СРСР ще з 1980-го року, Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу № 3018-X від 1-го листопада 1980-го року «Про святкові і пам’ятні дні ".

З утворенням нових незалежних держав, 1-е вересня - День знань був збережений і закріплений додатковими указами та постановами відповідних законодавств переважної більшості цих суверенних держав. Це завжди був робочий і навчальний день, коли в школах починаючи новий навчальний рік, проводяться урочисті лінійки і всілякі святкові заходи, на яких особлива увага приділяється звичайно ж першокласникам, тим хто вперше сідає за шкільну парту. Для решти учнів і студентів цей день також наповнений різноманітними святковими заходами.

Для учнів всіх середніх спеціальних і вищих навчальних закладів, особливо для першокурсників проводяться урочисті збори та інші святкові заходи, що підкреслюють особливу важливість освіти і вибраного ними шляху оволодіння і підвищення своїх майбутніх професійних навичок.

Православна церква у перший день осені згадує трьох мучеників Газьких - Тимофія, Агапія і Фекли, які постраждали за Христа у 304-306 роках. Святі мученицьки загинули, але від віри не відреклися.

Також 1 вересня пов'язують з особою Андрія Стратилата, який постраждав за віру в Христа.

Прикмети:

1 вересня покаже, яка осінь нас очікує.

Чекай на багатий урожай вівса, якщо віє вітер південний у перший день осені.

У небі побачив журавлину зграю, що відлітає на південь, - готуйся до ранньої зими.

Бути погоді ясною, а температурі стійкій два дні, якщо атмосферний тиск піднявся, а вітер змінився з південно-західного на східний.

Цього дня місяць у 1-й чверті - готуйся до тепла, в останній - бути негоді.

Іменини: Андрій, Микола, Тимофій і Феофан.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини