Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:24:46

24 серпня - день Незалежності України

24.08.2021   09:45Агенцiя

24 серпня 1991 року відбулося відновлення державної незалежності України, що увінчало тривалий шлях нашого народу до самостійності. В основу відзначення 30-ї річниці ми закладаємо ідею тяглості та спадкоємності державотворчих традицій України.

Проголошення  незалежності  – логічне  завершення  українського державотворення.  Відзначаючи  30-ту  річницю  ухвалення  Акта  проголошення незалежності  України,  ми  говоримо  про  тисячолітню  історію  нашої державності.

Вперше  у  ХХ  столітті  Україна  незалежність  проголосила  22  січня 1918 року. Після того ми декілька разів втрачали волю через зовнішню агресію та внутрішні чвари. Тому маємо вчитися на помилках попередників і пам’ятати, що національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності. Наша сила в соборності, в здатності знаходити спільну мову і спільно протистояти ворожим силам.  

Відновлення незалежності України у 1991 році відіграло вирішальну роль у розвалі СРСР та ліквідації комуністичної імперії.

Століття бездержавності коштували нашому народові неймовірних жертв. Лише  у  ХХ  столітті  внаслідок  Голодомору,  Голокосту,  державного  терору, депортацій  та  воєн  загинули  мільйони  українців.  Маємо пам’ятати,  що  лише сильна власна держава є гарантією неповторення подібних трагедій.

Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини.
Боротьба за незалежність триває й нині. Українці змушені захищати від агресії  територіальну  цілісність  і  суверенітет  своєї  держави.  Це  боротьба  не лише  за  людей  і  територію,  а  й  за  право  бути  собою,  самим  вирішувати,  як жити і яке майбутнє обирати.

Сильна  та  вільна  українська  держава,  активне  й  відповідальне громадянське суспільство та потужні збройні сили  –  це те, що гарантує всім українцям гідне майбутнє.

30-річчя  незалежної  України  –  чудова  нагода  для  добрих  справ  заради рідної країни: створювати об’єкти інфраструктури і публічні простори, парки, сквери,  музеї,  театри,  розпочинати  соціальні  та  мистецькі  проєкти  й
започатковувати різноманітні ініціативи, направлені на спільне благо.  

Роки  незалежності  продемонстрували  світу,  що  Україна  відбулася  як держава,  здатна  утверджувати  демократичні  цінності,  відстоювати  свободу, гідність  та  розмаїття,  захищати  свій  суверенітет  і  цілісність.  Нам  вдалося
побудувати толерантне суспільство, в якому знаходять спільну мову та взаємну повагу різні етнічні, релігійні, соціальні групи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини