Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 13 листопада, 17:37:37

Смачні рецепти вихідного дня: полуничний зефір

25.07.2021   11:00Агенцiя

Приготовані своїми руками десерти не лише смачні. Такі солодощі можуть бути по-справжньому здоровими та не містити шкідливих або потенційно небезпечних інгредієнтів.

Список ласощів, які можна зробити на домашній кухні, досить великий. Готуйте не тільки цілком корисні пироги, желе, муси, цукерки, а й, скажімо, зефір.

Не виключено, що, приготувавши полуничний зефір на желатині або агар-агарі, ви поповните список своїх фірмових страв. Також ніхто не забороняє експериментувати та використовувати інший основний інгредієнт. Наприклад, ви можете робити зефір з яблук, малини, чорниці, персиків тощо.

Полуничний зефір в домашніх умовах

 polunychnyj-zefir-retsept-legkogo-desertu

Вибираючи желювальну речовину, радимо зупинитися на агар-агарі. Його знадобиться менше, ніж желатину. Крім того, з продуктом рослинного походження легше працювати, а густішає зроблений з його використанням десерт вже при 38–40 °C, тож зефір не «попливе» при кімнатній температурі.

Смакоту, яку ми розглядаємо, роблять не тільки зі свіжих плодів. Восени або взимку ви можете приготувати полуничний зефір із заморожених ягід. Врахуйте лише, що весь процес триватиме 8–12 годин. Але не лякайтеся: на ваші активні дії знадобиться витратити хвилин 40, решта часу піде на застигання ласощів.

Інгредієнти

Щоб зробити 15–20 порцій (кількість умовна, оскільки ви самі контролюватимете розміри зефіринок), беремо:

  • агар-агар — 9 г;
  • яєчний білок — 1 шт.;
  • полуницю — 300–350 г;
  • цукор-пісок — 650 г;
  • цукрову пудру — 3 ст. л.;
  • воду — 150 мл.

Покрокова інструкція

 polunychnyj-zefir-retsept-legkogo-desertu

  1. Замочуємо агар-агар у холодній воді.
  2. Перетворюємо на пюре полуницю, протираючи її через сито, щоб позбутися кісточок. Отриману масу ставимо на вогонь, трохи проварюємо до загустіння, відставляємо вистигати.
  3. До набряклого агар-агару додаємо 0,5 кг цукру, перемішуючи, гарненько нагріваємо (не кип’ятимо!), варимо, поки за лопаткою/ложкою не потягнеться тонка нитка. Далі все потрібно робити дуже хутко, оскільки сироп швидко загусає.
  4. У полуницю кидаємо цукор, що залишився, половину білка, збиваємо масу до кремоподібного стану (суміш повинна трохи посвітлішати). Не зупиняючись, вводимо в основу страви решту білка. Збиваємо суміш до утворення на ній стійких піків.
  5. Не перериваючи процесу, тонкою цівкою вводимо в полуничну масу желювальну суміш. Збиваємо все до загустіння. Залежно від потужності міксера, на це може піти 5–15 хвилин. Швидко перекладаємо основу страви в кондитерський мішок, на рівну поверхню кладемо пергамент/плівку, видавлюємо фігурні зефіринки або просто довгі ковбаски, які потім можна буде порційно порізати.
  6. Мінімум через 7–8 годин посипаємо десерт пудрою. Потім знімаємо з пергаменту/плівки кожну зефіринку, склеюємо їх по дві основами. Викладаємо готову смакоту на блюдо та подаємо з кавою, чаєм, какао.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Засуджено мешканця м.Чернігова за підробку документів з метою отримання відстрочки від мобілізації 16:12

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 35-річного місцевого жителя у підробці довідки з метою отримання відстрочки від мобілізації (ч.ч.1, 4 ст.358 КК України).

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП у Ніжині

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП у Ніжині 16:08

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка.

«Як на Майстер-шефі»: кухарки чернігівських дитсадків пройшли навчання із підвищення кваліфікації

«Як на Майстер-шефі»: кухарки чернігівських дитсадків пройшли навчання із підвищення кваліфікації 16:06

П’ятдесят кухарок із 29 дитячих садків пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Кулінарного хабу, створеного в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти в партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE.

48 світлофорів Чернігова вже обладнані резервними джерелами живлення 16:03

Для стабільної роботи системи освітлення та безпеки дорожнього руху в Чернігові КП «Міськсвітло» продовжує виконувати комплекс робіт із ремонту та модернізації міських електромереж та світлофорів.

На Ріпкинщині місцевий браконьєр завдав збитків рибному господарству майже на 50 тис.грн 12:02

10 листопада 2025 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками сектору водної поліції ВРПП ЧРУП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини