Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:54:53

Смачні рецепти вихідного дня: полуничний зефір

25.07.2021   11:00Агенцiя

Приготовані своїми руками десерти не лише смачні. Такі солодощі можуть бути по-справжньому здоровими та не містити шкідливих або потенційно небезпечних інгредієнтів.

Список ласощів, які можна зробити на домашній кухні, досить великий. Готуйте не тільки цілком корисні пироги, желе, муси, цукерки, а й, скажімо, зефір.

Не виключено, що, приготувавши полуничний зефір на желатині або агар-агарі, ви поповните список своїх фірмових страв. Також ніхто не забороняє експериментувати та використовувати інший основний інгредієнт. Наприклад, ви можете робити зефір з яблук, малини, чорниці, персиків тощо.

Полуничний зефір в домашніх умовах

 polunychnyj-zefir-retsept-legkogo-desertu

Вибираючи желювальну речовину, радимо зупинитися на агар-агарі. Його знадобиться менше, ніж желатину. Крім того, з продуктом рослинного походження легше працювати, а густішає зроблений з його використанням десерт вже при 38–40 °C, тож зефір не «попливе» при кімнатній температурі.

Смакоту, яку ми розглядаємо, роблять не тільки зі свіжих плодів. Восени або взимку ви можете приготувати полуничний зефір із заморожених ягід. Врахуйте лише, що весь процес триватиме 8–12 годин. Але не лякайтеся: на ваші активні дії знадобиться витратити хвилин 40, решта часу піде на застигання ласощів.

Інгредієнти

Щоб зробити 15–20 порцій (кількість умовна, оскільки ви самі контролюватимете розміри зефіринок), беремо:

  • агар-агар — 9 г;
  • яєчний білок — 1 шт.;
  • полуницю — 300–350 г;
  • цукор-пісок — 650 г;
  • цукрову пудру — 3 ст. л.;
  • воду — 150 мл.

Покрокова інструкція

 polunychnyj-zefir-retsept-legkogo-desertu

  1. Замочуємо агар-агар у холодній воді.
  2. Перетворюємо на пюре полуницю, протираючи її через сито, щоб позбутися кісточок. Отриману масу ставимо на вогонь, трохи проварюємо до загустіння, відставляємо вистигати.
  3. До набряклого агар-агару додаємо 0,5 кг цукру, перемішуючи, гарненько нагріваємо (не кип’ятимо!), варимо, поки за лопаткою/ложкою не потягнеться тонка нитка. Далі все потрібно робити дуже хутко, оскільки сироп швидко загусає.
  4. У полуницю кидаємо цукор, що залишився, половину білка, збиваємо масу до кремоподібного стану (суміш повинна трохи посвітлішати). Не зупиняючись, вводимо в основу страви решту білка. Збиваємо суміш до утворення на ній стійких піків.
  5. Не перериваючи процесу, тонкою цівкою вводимо в полуничну масу желювальну суміш. Збиваємо все до загустіння. Залежно від потужності міксера, на це може піти 5–15 хвилин. Швидко перекладаємо основу страви в кондитерський мішок, на рівну поверхню кладемо пергамент/плівку, видавлюємо фігурні зефіринки або просто довгі ковбаски, які потім можна буде порційно порізати.
  6. Мінімум через 7–8 годин посипаємо десерт пудрою. Потім знімаємо з пергаменту/плівки кожну зефіринку, склеюємо їх по дві основами. Викладаємо готову смакоту на блюдо та подаємо з кавою, чаєм, какао.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини