Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:48:40

25 липня - День працівників торгівлі

25.07.2021   08:30Агенцiя

Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів.

календар

календар

Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія "продавець" одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі.

Підкреслюючи глибоке визнання і колосальну соціальну відповідальність перед працівниками торговельних організацій, а так само працючих з ними в тісній співпраці працівниками комунального господарства і побутового обслуговування, ще в 1966-му році в Радянському Союзі було встановлено щорічне професійне свято, яке стало відзначатися в четверту неділю липня . У роки перебудови, відповідно до Указу Президії Верховної Ради "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні" від 1-го листопада 1988-го року № 9724-XI День працівників торгівлі офіційно перекочував на третю неділю місяця березня. Проте на той час свято, яке стало популярним в своїх колах народним святом, вже вийшло за межі офіційних Указів та Постанов. Отримавши офіційний привід відзначатися в березні, благополучно продовжувало святкуватися і "консервативно", в четверту неділю липня. Після здобуття суверенітету, в деяких колишніх радянських республіках, наприклад в Білорусі та Україні, спробували декілька відновити історичну справедливість, але щоб не повторюватися перенесли День працівника торгівлі на останнє неділю липня. Тепер в Україні "День працівників торгівлі" святкується в останню неділю липня на підставі нового Указу Президента України від 5-го червня 1995 року за номером 427/95.
 
 
Цей "навар" працівники торгуючих організацій сприйняли позитивно з глибоким оптимізмом, можливо в силу специфіки своєї професії, приводів відсвяткувати свій професійний День додалося. І цілком заслужено, адже без торгівлі та праці наших шановних торгують різноманітними товарами і послугами працівників, просто немислимо уявити собі сучасний світ і наш повсякденний побут.
В цей День ми приєднуємося до привітань на адресу працівників цієї славної професії і бажаємо їм міцного здоров’я, хороших заробітків, менше клопоту і більше позитивних турбот! Зі святом Вас дорогі працівники торгівлі, працівники комунального господарства і побутового обслуговування!
В 2021 році День працівників торгівлі (Колись і побутового обслуговування населення та житлово - комунального господарства) припадає на 25 липня.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини