Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:16:40

Користь чорного шоколаду для організму

30.05.2021   14:34Агенцiя

Масове поширення шоколаду налічує вже кілька століть, але суперечки щодо корисності його вживання виникають регулярно.

Знали напій з какао-бобів і раніше — стародавні ацтеки розмішували порошок у холодній воді. Вживали таке гірке зілля тільки знатні та багаті люди.

У Європі шоколад довго використовували як ліки, поки швейцарці у XIX столітті не добилися в’язкої консистенції продукту і не зробили з нього батончик. Трохи пізніше голландцям вдалося отримати какао-масло і, як результат, — прообраз знайомого усім нам десерту. З тих пір він завоював воістину всесвітню популярність. Вчені ж і сьогодні не втомлюються проводити експерименти, з’ясовуючи, наскільки корисний продукт, що розглядається.

Колір має значення

 koryst-chornogo-shokoladu-dlya-organizmu

Плоди какао насичені флавонолами, що мають антиоксидантну дію і знімають запальні процеси. Ба більше, боби даного дерева багаті йодом, цинком, калієм, магнієм, містять залізо, кальцій, фосфор, вітаміни Е, групи В.

Чим вище відсоток какао в розглянутому продукті, тим позитивніше він впливає на організм. Саме тому медики досліджують чорний шоколад, користь якого не піддається сумніву.

Чорний шоколад  користь і шкода

Помірне споживання:

  • підвищує працездатність, знімає симптоми втоми;
  • забезпечує гарний настрій, оскільки активізує вироблення речовин, які відповідають за позитивні емоції. Шоколадка здатна навіть полегшити стан людини, яка страждає від депресії чи стресу;
  • підтримує серцевий м’яз у тонусі, сприятливо впливає на судини;
  • очищає ротову порожнину, адже какао має антисептичну дію;
  • поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту. Розглянутий продукт — природний пребіотик, що стимулює вироблення корисних біфідобактерій;
  • сприяє схудненню. Невеликий шматочок калорійного смаколика надовго дасть відчуття ситості, пришвидшить метаболізм;
  • допоможе у разі застуди, зокрема за наявності кашлю та запалення горла.

З іншого боку, дієтологи не рекомендують вводити у раціон шоколад людям, які мають низку захворювань (панкреатит, цукровий діабет, виразку дванадцятипалої кишки і шлунку, камені в нирках тощо), дітям до 3 років, вагітним, алергікам. Пам’ятайте також, що надмірне вживання не найкраще позначиться на вашій фігурі.

Користь чорного шоколаду для чоловіків і жінок 

Організми представників прекрасної і сильної половини людства різняться. Тож у деяких аспектах користь розглянутого продукту, його вплив на чоловіків і жінок будуть відмінними.

Так, у дівчат і жінок вживання шоколаду знижує відчуття болю під час місячних. Крім того, не варто забувати, що цей смаколик здатний і піклуватися про жіночну красу. Зокрема, регулярне вживання невеликої кількості гіркого чорного шоколаду стимулює ріст нігтів, волосся, розгладжує зморшки.

Чоловікам буде до вподоби властивість даного продукту як афродизіаку, що збільшує статевий потяг. Також вживання цього смаколику позитивно впливає на здоров’я літніх джентльменів. Якщо вони щодня з’їдають невелику кількість чорного гіркого шоколаду, то у них істотно зменшується ризик виникнення інсульту та інфаркту.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини