Смачні рецепти вихідного дня: банош з грибами та беконом
Це дуже ситна страва. Насичений смак грибів та сиру, поживність кукурудзяної каші, як у традиційного баношу, та принцип приготування, як в італійської лазаньї — шарами. Це експеримент, який точно закінчиться успіхом.
Інгредієнти:
1. Шампіньйони — 300 г
2. Плавлений сир — 1 брикет
3. Рафінована соняшникова олія — 50 г
4. Кукурудзяна крупа — 0,5 склянки
5. Вода — 2 склянки
6. Вершкове масло — 100 г
7. Сіль, перець, мускатний горіх
8. Оливкова олія (для змащування форми)
Приготування:
1. Гриби помити, подрібнити та обсмажити на розігрітій сковороді з олією і половиною вершкового масла.
2. Натерти на дрібній тертці плавлений сир та додати до обсмажених грибів. Сир трохи розплавиться та зробить начинку соковитою та вершковою.
3. Посолити та поперчити начинку з грибів та сиру за смаком. Бажано додати трішки мускатного горіху.
4. У киплячу воду додати трохи солі й висипати крупу, зварити кукурудзяну кашу.
5. У форму, змащену оливковою олією, скласти в наступній послідовності: кашу — гриби — кашу — гриби — кашу.
6. Змастити зверху розтопленим вершковим маслом чи сметаною та запікати в духовці 20 хвилин за температури 180 °C.
Якщо хочете зробити цю страву ще більш ситною, перед запіканням покладіть згори скибочки бекону. Це вже буде варіація лазаньї та західноукраїнського традиційного баношу.
Словом, експериментуйте — і смачного вам!
Останні новини Чернігівщини
Засуджено мешканця м.Чернігова за підробку документів з метою отримання відстрочки від мобілізації 16:12
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 35-річного місцевого жителя у підробці довідки з метою отримання відстрочки від мобілізації (ч.ч.1, 4 ст.358 КК України).
Поліція розслідує обставини смертельної ДТП у Ніжині 16:08
Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка.
«Як на Майстер-шефі»: кухарки чернігівських дитсадків пройшли навчання із підвищення кваліфікації 16:06
П’ятдесят кухарок із 29 дитячих садків пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Кулінарного хабу, створеного в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти в партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE.
48 світлофорів Чернігова вже обладнані резервними джерелами живлення 16:03
Для стабільної роботи системи освітлення та безпеки дорожнього руху в Чернігові КП «Міськсвітло» продовжує виконувати комплекс робіт із ремонту та модернізації міських електромереж та світлофорів.
На Ріпкинщині місцевий браконьєр завдав збитків рибному господарству майже на 50 тис.грн 12:02
10 листопада 2025 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками сектору водної поліції ВРПП ЧРУП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.