Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:43:08

10 найапетитніших і найсмачніших фільмів про кухарів та їжу

28.03.2021   12:44Агенцiя

Їжа, любов і гумор - поєднання цих трьох інгредієнтів у фільмі гарантує глядачеві море задоволення під час перегляду і гарний настрій після нього.

І нехай кінематографісти не так часто, як хотілося б, використовують у своїх творах цю чарівну комбінацію, ми знайшли 10 чудових фільмів, у яких є всі вищеперелічені атрибути.

І сьогодні із задоволенням ділимося ними з вами.
 

"Шеф"
 

Чудова комедія, в центрі якої - протистояння двох кухарів - метра елітного ресторану Олександра та Жакі, який тільки починає свою кулінарну кар'єру.

Жан Рено, який зіграв у фільмі відомого шеф-кухаря, у житті любить і вміє готувати. В одному з інтерв'ю він розповів, що надає їжі особливого значення: "Я не можу їсти один - мені обов'язково потрібен партнер. Їжа - це процес спілкування, причому такого інтимного, коли все йде від серця. Ще один дуже значимий для мене момент - це готувати для когось, до кого ти добре ставишся і кого добре знаєш, його улюблену страву".
 

"Шеф Адам Джонс"
 

Три роки тому один з кращих кухарів Парижа Адам Джонс через проблеми з наркотиками втратив все: роботу, друзів, славу. Чи вдасться йому знову домогтися успіху?

Образ головного героя - збірний, він списаний з іменитих кухарів: Гордона Рамзі, Марко Пірра Уайта, Маркуса Уерінга та Клер Сміт (що несподівано, враховуючи, що вона - дівчина). Найкраще Бредлі Куперу вдалося передати манеру Рамзі вимовляти свої кухонні тиради. А ось найліпші кулінарні здібності з усіх акторів, зайнятих у фільмі, за словами Марко Уерінга, були у Сієни Міллер.
 

"Смак життя"
 

Кейт – авторитетний і шанований шеф-кухар одного з ресторанів Манхеттену. Її життя різко змінюється, коли їй доводиться стати опікуном своєї осиротілої племінниці. Окрім цього у неї з'являється новий су-шеф - самовпевнений та чарівний Нік.

Щоб краще вжитися в образ і зрозуміти ресторанну кухню зсередини Кетрін Зета-Джонс інкогніто влаштувалася працювати офіціанткою в один з невеличких нью-йоркських ресторанів. Коли клієнти звертали увагу, що вона схожа на знамениту актрису, Зета-Джонс жартувала, кажучи, що саме з цієї причини власник і взяв її на роботу.
 

"Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом"

У американської домогосподарки Джулії є одна мета. Вона хоче приготувати за рік всі страви з кулінарної книги знаменитого кухаря Джулії Чайлд, написаної півстоліття тому.

В основі фільму - історія життя відомої американки Джулії Чайлд. Робота Джулії не була пов'язана з кулінарією, та коли їй виповнилося 34 роки, вона вийшла заміж за американського дипломата, якого відправили на роботу в Париж. Французька кухня настільки вразила Джулію, що вона почала відвідувати курси шеф-кухарів, а потім відкрила кулінарну школу. Після цього їй захотілося поділитися своїми знаннями з ще більшою кількістю людей. 10 років вона працювала над книгою "Освоюючи мистецтво французької кухні", яка зробила революцію в американській кулінарії. А після того, як Джулію запросили вести кулінарне шоу на американському телебаченні, вона по-справжньому прославилася.

"Смачного"

Молодий амбітний кухар Даніель приїжджає на стажування у престижний ресторан Цюріха. Тут він закохується в свою колегу - сомельє Ханну. Та, схоже, Ханні подобається інший.

Головну роль у фільмі зіграла німецька актриса Нора Чірнер, добре знайома нашим глядачам за фільмами "Красунчик" і "Красунчик 2", у яких вона була партнеркою Тіля Швайгера. Кулінарія не відноситься до числа улюблених захоплень актриси, у вільний час вона любить розгадувати кросворди і вирішувати головоломки. А ще актриса вільно володіє чотирма мовами - вона відмінно говорить німецькою, англійською, іспанською та російською.

"Чарівна Марта"

Марта - справжній геній кулінарії. Вона працює шеф-кухарем французького ресторану в Гамбурзі та схиблена на своїй роботі. Але одного разу в її житті з'являються племінниця Ліна і новий колега та конкурент Маріо.

Фільм мав такий успіх в американському прокаті, що американці навіть зняли свій ремейк "Чарівної Марти" - "Смак життя" з Кетрін Зета-Джонс і Аароном Екхартом у головних ролях. Та й касу в чотири мільйони доларів вдавалося зібрати у Штатах далеко не кожному європейському фільму.

"Прянощі та пристрасті"

Сім'я індійських емігрантів, які переїхали до Провансу, збирається відкрити східний ресторанчик прямо навпроти елітного закладу мадам Малорі. У власниці подібна перспектива не викликає захоплення і вона намагається перешкодити планам своїх нових сусідів.

Фільм знятий за романом Річарда Мораїса "Шлях довжиною в сто кроків". Це одна з улюблених книг легендарної телеведучої Опри Уїнфрі, тому вона навіть стала співпродюсером цього фільму. За її словами це твір "про людей, які починають розуміти інших людей, і, що важливіше, після того, як ви побудете в чужій шкурі, або побачите її реального власника - людину, то зрозумієте, що насправді у вас більше спільного, ніж ви думали".

"Любов і кухня"

Після загибелі дружини убитий горем шеф-кухар і власник елітного лондонського ресторану кидає роботу і переїжджає з дочкою у провінцію. За порадою друга він починає працювати в місцевому барі, перетворюючи його в розкішний заклад, оцінити який приїжджає Кейт, що працює ресторанним критиком.

Головні ролі у фільмі виконали Дугрей Скот і Клер Форлані - актори, які в житті є чоловіком і дружиною. Також у цьому фільмі вперше спробував свої сили в ролі актора знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі.

"Повар на колесах"

Життя шеф-кухаря Карла Каспера летить шкереберть - його вигнали з роботи, а сім'я розпалася. Щоб повернутися у професію і налагодити стосунки з сином, Карл відкриває закусочну на колесах.

Партнером Джона Фавро у створенні фільму став ресторатор і творець мережі закусочних на колесах в Лос-Анджелесі "Kogi Korean BBQ" Рой Чой. Чой виступив як співпродюсер, також він контролював приготування всіх страв і давав Фавро уроки кулінарної майстерності. Саме Чой вигадав рецепт фірмових кубинських сендвічів, на яких базується центральна частина сюжету фільму.

"Душевна кухня"

На голову власника невеликого гамбурзького ресторанчика "Душевна кухня" звалюється мільйон проблем. Щоб впоратися з ними у нього є тільки один вихід - зробити свій заклад найелітнішим у місті.

Прообразом місця дії у фільмі став невеликий грецький ресторан у Гамбурзі під назвою "Taverna", який належить Адаму Бусдукосу. Режисер Фатіх Акін часто заходив сюди, щоб випити стаканчик-другий, посидіти з друзями, обговорити новини. З часом Акін так здружився з власником ресторану, що запропонував йому спільну роботу в кіно. Бусдукос став співавтором сценарію і зіграв у фільмі головну роль.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини