Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:56:34

18 лютого - День батарейки

18.02.2021   07:42Агенцiя

Походження Національного дня батареї: wей день відзначається на честь Алессандро Вольта, італійського фізика і винахідника електричної батареї, який народився в цей день в 1745 році.

календар

календар

Батарея - термін 18-го і 19-го століття для ряду конденсаторів або лейденських банок, з'єднаних паралельно, але перша відома батарея виникла 2000 роками раніше, могла виробляти до 2 вольт, однак її використання було невідомо.

Вона представляла глиняний глечик, в якому знаходився залізний прут, оточений мідним циліндром. При заповненні оцтом або електролітичним розчином, банка виробляла від 1,1 до 2 вольт. Цілком можливо, що пристрій використовувався для гальваніки, додаючи шар золота або інших дорогоцінних металів до поверхні.

Батарея перетворює хімічну енергію в електричну шляхом хімічної реакції.

Відомо, що в Оксфордському університеті є дзвін на батарейках, який працює вже більше 175 років. Ніхто не знає, з чого складається батарея і ніхто не бажає розбирати пристрій на частини, аби зрозуміти це.

Сьогодні у нас є можливість відсвяткувати життєво важливий і корисний винахід. Батареї використовуються повсюдно, від поля бою до димової сигналізації і наручних годинників. Вони бувають самих різних форм, розмірів і потужності, щоб задовольнити найширший спектр потреб людства.

Тільки уявіть, де був би світ без батарей. Ми все ще використовували б рукоятку для запуску наших автомобілів. Нам довелося б возити з собою довгі подовжувачі, щоб доставити бумбокс на пляж. Все більше і більше електромобілів їздять по дорогах. Вони живляться, як ви вже здогадалися, від батарей.

Так, батареї електрифікують! І сьогодні чудовий день, щоб оцінити реальну важливість батарей в нашому повсякденному житті.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.