Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:48:46

14 січня - Очисти свій робочий день

14.01.2021   07:11Агенцiя

Неофіційне свято приведення свого робочого місця в порядок.

календар

календар

Від того, що ви зробите в перші 10 хвилин робочого дня, залежить ваша продуктивність у наступні вісім-дев’ять годин. Сайт Business Insider розповідає про 10 типових пасток, в які потрапляють люди вранці.

Запізнення


Одне недавнє дослідження показує: начальники вважають працівників, які спізнюються, менш свідомими і оцінюють гірше. Навіть якщо працівники і йдуть з роботи пізніше. Несправедливо? Але така вже реальність.

Ви не вітаєтеся з колегами


Витратьте кілька хвилин на обмін привітаннями та останніми новинами — це приємний початок дня і для вас, і для колег. А якщо ви начальник і не вітаєтеся з командою, це може підірвати уявлення людей про вашу компетентність, каже Лінн Тейлор, експерт з організації робочого місця і автор книги Tame Your Terrible Office Tyrant.

Кава

Якщо ви і не п’єте каву відразу після пробудження, то досить імовірно, що заправляєтеся нею по дорозі в офіс. Але дослідження показують, що найкращий час пити каву — після 9.30. Кортизол, гормон стресу, який регулює енергію, зазвичай досягає піку з 8 до 9 ранку. Якщо ви п’єте каву в цей час, тіло починає виробляти менше кортизолу і більше залежати від кофеїну. А ось коли кортизол починає падати (після 9.30), тоді-то вам і стане в нагоді кава.

Ви відповідаєте на всі листи

Коли ви сідаєте за свій стіл, виникає спокуса разом відповісти на всі листи, які накопичилися з вечора. Але за словами Майкла Керра, автора книги You Can not Be Serious! Putting Humor to Work, у перші хвилини робочого дня має сенс швидко переглядати електронну пошту і розставити пріоритети, побачити, чи є щось термінове, і спланувати, коли ви відповісте на все інше. Інакше перевірка пошти викличе у вас відчуття, ніби ви зробили щось важливе, а між тим відверне вас від реально важливих справ.

У вас немає плану

Тейлор рекомендує перед початком робочого дня мати хоча би загальне уявлення про те, куди він вас заведе. Це означає, що потрібно записати свої основні пріоритети і те, що просто необхідно зробити сьогодні, а також звіритися з календарем і подивитися, які зустрічі або дзвінки на сьогодні заплановані.

Спочатку ви беретеся за найлегше


Як кажуть дослідження, протягом дня наша енергія і сила волі поступово випаровуються. Тому вкрай необхідно зробити важливі справи якомога раніше. Дехто називає цю стратегію «з’їсти жабу», згадуючи жарт Марка Твена: «Насамперед з’їжте вранці живу жабу і будьте впевнені, нічого гіршого з вами вже не трапиться».

Багатозадачність

Уранці у вас стільки енергії, що хочеться взятися за все відразу. Але це заважає вашій продуктивності в рішенні ключових завдань. Якщо ви почнете день з того, що відразу вирішуєте кілька питань, ви можете загальмувати себе на весь залишок дня. Правильніше задати позитивний тон і зосередитися на одному завданні хоча би на 10 хвилин.

Негативні думки

Вас штовхнула якась зухвала людина в метро, ​​або ввечері ви посварилися з дружиною або чоловіком. Нехай так, але не дозволяйте цим переживанням узяти верх над вами вранці. Тейлор радить наче відкласти ці думки в окремий «ящик» — це дозволить вам при бажанні або необхідності повернутися до них пізніше.

Нарада


Зустрічі з самого ранку — марна трата ваших когнітивних ресурсів. Лора Вандеркам, автор книги What the Most Successful People Do Before Breakfast, каже, що початок робочого ранку краще зберегти для справ, які вимагають значної зосередженості — наприклад, написання і обдумування текстів. А зустрічі і наради краще призначати на час, коли енергія падає — у середині дня, — якщо тільки ці зустрічі самі по собі не вимагають колосальної розумової енергії.

Порушення рутини

Ваші когнітивні ресурси взагалі обмежені, тому користуйтеся ними обережно. Якщо на початку робочого дня ви раптом починаєте вирішувати, що вам зараз зробити — очистити пошту, випити кави або взятися за проект, у вас буде менше ментальної енергії на роботу над цим самим проектом. Якщо ж ви дотримуєтеся якоїсь рутини, ваш мозок може якийсь час працювати на автоматі і майже не витрачати енергію. Як каже автор книги «Сила звички» Чарльз Дахігг, рутина дає нам ментальну свободу думати про те, що дійсно важливо, і не думати про побутові подробиці.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини