Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:23:36

Смачні рецепти до Новорічного столу: "новорічні" кульки, які прикрасять стіл

27.12.2020   11:52Агенцiя

Новорічна закуска «Ялинкові кульки» вигадана не сьогодні. За великим рахунком, на неї здатний перетворитися будь-який салат, кожній порції якого можна надати сферичну форму. Однак будь-який нас, ясна річ, не влаштує, а тільки по-справжньому смачний і корисний.

 

Секрети оформлення новорічної страви

Технологія приготування всіх таких новорічних закусок проста. А ось над оформленням «ялинкових іграшок» доведеться попрацювати.

Вибір посипання, яким «розфарбовують» кульки з зовнішнього боку, залежить від рецепта, ваших смаків і уподобань. Наприклад, частину виробів можна обкачати в кокосовій стружці, частину — в дрібно посіченій зелені (для цього оптимально підійде кріп), сушеній паприці, товчених горіхах і навіть какао.

Щоб завершити композицію, беруть половинки невеликих чорних оливок і кладуть їх на маківки «ялинкових» кульок. У дірочки, через які витягувалися кісточки, вдягають кінці ніжних гілочок кропу (без листочків) або дуже тонкі пір’їнки цибулі, зігнуті дугою. Має вийти схоже на кріплення ялинкової іграшки.

Класичний рецепт закуски «Ялинкові кульки»

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulky

Закуска «Ялинкові кульки» — не тільки дуже ситна новорічна страва, вона ще має неймовірно естетичний вигляд. Бажано, щоб перед подаванням на стіл смачні «прикраси» трохи постояли в холодильнику.

Інгредієнти

  • куряче філе — 400 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • кріп — пучок;
  • часник — 2 зубчики;
  • чорні оливки — за кількістю кульок плюс половина від цієї кількості;
  • листя салату.

Покрокова інструкція

  1. У солоній воді відваріть філе. Остудіть готову грудинку. Окремо зваріть яйця, почистіть їх.
  2. Подрібніть філе гострим ножем, висипте м’ясо в миску. Додайте до нього посічену зелень, натерті на дрібній тертушці яйця та твердий сир, пропущений через прес часник. Введіть в основу новорічної закуски майонез, гарненько все вимішайте.
  3. Зачерпніть рукою готовий салат, трохи приплесніть його, посередині помістіть оливку й, ховаючи її всередину, сформуйте кульку. Готову «ялинкову іграшку» обкачайте в обраному посипанні, покладіть на тарілку, застелену листям салату. Коли всі порції будуть сформовані, поставте їх у холодильник. Куштуючи страву за новорічним столом, обов’язково загадайте бажання!

Крабові кульки

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulky

Ця закуска «Новорічні кульки» менш калорійна, ніж класичний варіант страви. Крім того, щоб зробити «ялинкові іграшки» з крабового салату, вам знадобиться лише півгодини. Нижченаведений рецепт розрахований на приготування 8 кульок. Не забудьте тільки перед подаванням на стіл хоча б на 20 хвилин поставити новорічну закуску в холодильник.

Інгредієнти

  • яйця — 2 шт.;
  • листя салату — 3–4 шт.;
  • крабові палички — 250 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • чорні оливки — 4 шт.;
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. Зваріть яйця, охолодіть їх, почистіть.
  2. На найдрібнішій тертушці натріть яйця, крабові палички, сир. Посипте основу закуски перцем, посоліть (за бажанням), додайте майонез. Гарненько вимішайте салат.
  3. Далі дійте так, як описано в попередньому рецепті. Підготуйте тарілку з листям салату. Сформуйте кульки (в даному рецепті в них не потрібно класти оливки), обкачайте в посипанні, розкладіть на блюді та поставте в холодильник. До слова, такі «ялинкові іграшки» можна запанірувати в крабовій стружці.

«Ялинкові кульки» до шампанського

yak-prygotuvaty-zakusku-yalynkovi-kulky

Ця легка новорічна закуска відмінно підійде до шампанського, білого або рожевого вина. Для того щоб зробити 6 таких ніжних «іграшок», знадобиться всього 15 хвилин.

Інгредієнти

  • манго — десь половинка плода;
  • сир дорблю — 50 г;
  • кисломолочний сир без крупинок — 80 г;
  • будь-який м’який сир із нейтральним смаком — 50 г;
  • мигдаль (будь-які інші горіхи) — 80 г.

Покрокова інструкція

  1. Мигдаль обсмажте, дрібно посічіть.
  2. Сири та кисломолочний сир змішайте в одній ємності. Консистенція основи новорічної закуски має бути однорідною.
  3. Манго очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками. Кількість шматочків має відповідати числу кульок.
  4. Десертною/чайною ложкою візьміть сирну масу, вкладіть в неї шматочок манго. Сформуйте «ялинкову» кульку, запаніруйте її в мигдалі. Готові «іграшки» викладіть на тарілку. У кожну кульку увіткніть шпажку.

Казково смачного вам Нового року!

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини