Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:37:21

Смачні рецепти до Новорічного столу: цікаві салати

27.12.2020   11:39Агенцiя

Одним із хітів святкового меню може стати салат «Новорічні свічки». Щоб потішити близьких цією апетитною та естетичною на вигляд стравою, пропонуємо скористатися одним із нижченаведених перевірених рецептів.

Святковий рецепт: салат «Новорічні свічки»

Врахуйте: це листкова страва. Тож після того, як приготуєте таку закуску, їй потрібно буде хоча б кілька годин настоятися. Самі ж «Новорічні свічки» з шинкою, грибами та овочами ви зробите максимум за годину. Із перерахованої нижче кількості продуктів вийде 8–10 порцій новорічної страви.

Інгредієнти

    печериці — 300 г;
    середнього розміру цибуля — 1 шт.;
    шинка — 250 г;
    твердий сир — 250 г;
    яйця — 4 шт.;
    середнього розміру картопля — 3 шт.;
    чорні та зелені оливки — по 10 шт.;
    червоний помідор/болгарський перець — 1 шт.;
    майонез — 100–150 г;
    свіжа зелень (петрушка або кріп) — на смак.

Покрокова інструкція

    В одній каструльці ставимо варитися картоплю зі шкіркою, в іншій — яйця. Коли продукти будуть готові, охолоджуємо їх і чистимо.
    Нарізаємо невеликими шматочками гриби, підсмажуємо їх із цибулею на олії.
    Відрізаємо кілька акуратних слайсів сиру. Їх кількість залежить від того, скільки «свічок» ви хочете поставити на салат.
    У різні мисочки подрібнюємо інші продукти. Шинку ріжемо кубиками, картоплю та сир, що залишився, натираємо на крупній тертушці, білки та жовтки (окремо) — на дрібній.
    Формуємо новорічний салат. Беремо красиве блюдо для подавання, на його дно викладаємо картоплю, робимо на ньому сіточку з майонезу.
    На картоплю рівним шаром кладемо гриби. Знову робимо сіточку з майонезу. Покриваємо її шаром шинки. Ще раз робимо майонезну сітку. Висипаємо натерті білки, покриваємо їх подрібненими жовтками.
    Сирні слайси згортаємо в трубочки, ставимо їх вертикально на салат, як свічки на торт.
    Перетворюємо майже готову закуску на «ялинку». Для цього подрібнюємо зелень, посипаємо нею всю поверхню салату, намагаючись не потрапити на свічки.
    Із помідора/перцю вирізаємо «полум’я» та втискаємо в кожну трубочку сиру. Овоч, що залишився, нарізаємо довільними шматочками та прикрашаємо ними верхівку салату.
    Із різнокольорових оливок робимо «ялинкові прикраси» й розкладаємо їх між «свічками». Новорічний салат готовий!

«Новорічні свічки» з броколі

Надзвичайно смачний і дуже оригінальний салат, який хоча б раз ви просто зобов’язані приготувати. На процес створення новорічної страви доведеться витратити приблизно 1,5 години, але вона того варта. Із перерахованої нижче кількості продуктів отримаєте 10–12 порцій салату «Новорічні свічки» з шинкою та броколі.

Інгредієнти

    броколі — 0,5 кг;
    велика морква — 1 шт.;
    середнього розміру картопля — 3 шт.;
    цибулина — 1 шт.;
    яйця — 3 шт.;
    шинка — 250 г;
    мариновані огірки — 2 шт.;
    майонез — 100–150 г;
    нарізаний пластинками твердий сир — за кількістю свічок;
    сіль, перець — за смаком;
    зелень — пучок середнього розміру;
    гранат — 1 шт.

Покрокова інструкція

    Моркву, картоплю миємо. У різних каструльках варимо коренеплоди в шкірці. Даємо овочам охолонути, чистимо їх. У різні мисочки подрібнюємо коренеплоди на крупній тертушці.
    Протягом 15 хвилин (не більше!) проварюємо броколі у підсоленій воді. Відкидаємо капусту на друшляк, а коли охолоне, ріжемо дрібними кубиками.
    Варимо яйця круто. Коли вони охолонуть, подрібнюємо на дрібній тертушці.
    Поки варяться овочі, в окрему миску ріжемо кубиками шинку, цибулю, мариновані огірки. Солимо, перчимо інгредієнти новорічного салату, додаємо в них майонез (не шкодуючи!), вимішуємо.
    На дно блюда поміщаємо шар тертої картоплі, на нього — чверть змащеної майонезом маси, розрівнюємо.
    Наступним шаром викладаємо моркву, зверху — ще одну чверть заготовки з шинки, цибулі та огірків. На неї поміщаємо шар яєць. Знову покриваємо його змащеною майонезом масою. Далі викладаємо шар броколі, поверх — решту заготовки з шинкою.
    Із сиру робимо «свічки», як у попередньому рецепті, трохи втискаємо їх у верхній шар готового салату. Посипаємо його посіченою зеленню. Для того щоб зробити «вогники», використовуємо гранатові зерна, з решти них робимо на салаті бортик.

Красивого та смачного вам Нового року!

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини