Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:12:57

9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку

01.11.2020   17:18Агенцiя

Як тільки перші холоди заганяють нас по домівках, одразу кількість вжитого за день чаю підвищується в рази. Що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями?

А чай може не тільки зігріти, але й розслабити, підвищити імунітет. Все залежить від обраних інгредієнтів до нього.

Ми зібрали декілька варіантів приготування чорного чаю, аби кожного дня смакувати чимось новим. Всі вони надзвичайно прості, швидкі у приготуванні і не містять компонентів, котрі не можна було б дістати у звичайному магазині:

1. Чай з корицею та яблуком

Запарити свіжий чорний чай, додати 2-3 тоненьких шматочки яблука, паличку кориці. Дати настоятись та трішки охолонути 1-2 хвилини. Додати меду за смаком. Можна також додати одну зірочку гвоздики.

2. Осінні прянощі

До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.

3. Цитрусові

У чай можна додавати не лише лимон, але й інші цитрусові. Кожен із них додає напою новий відтінок. Для однієї порції чорного чаю потрібно: по 1 скибочці лимону, апельсину та грейпфрута. І пів чайної ложки цукру. Засипати цукром цитрусові, потовкти їх у чашці, аби пустили сік і залити гарячим чаєм.

 

4. Чай з молоком

Сам чорний чай має запаритись трохи міцніше, ніж ви п’єте зазвичай. Молоко повинно бути середньої жирності. Наливаються вони у співвідношенні 1:1. До напою також додається по дрібці ваніліну і мускатного горіху.

5. Вітамінний бум

До 1 порції чорного чаю додати: 1 скибочку лимону, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1ч.л меду, 2-3 листочки м’яти. Можна заздалегідь змішати всі компоненти, аби вони настоялись разом і лише потім залити гарячим напоєм. Якщо ви хочете приготувати дійсно вітамінний чай, що вбереже від хвороби, то перед додаванням меду — змішайте його із 1ч.л. куркуми.

6. Шматочок літа

Випити літній чай можна навіть у кінці осені, завдяки поєднанню свіжих смаків. До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші.
Замість малини можна також додати інші заморожені ягоди, що є у холодильнику: вишні, чи смородину.

7. Чорнослив та гвоздика

Незвичний варіант чорного чаю — із чорносливом. Розріжте сухофрукт на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Перед вживанням дайте напою трохи настоятись. До напою можна також додати курагу чи засушені вишні.

8. «По-французьки»

Пів склянки гарячого чорного чаю, 50мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4ст.л коньяку, дрібка мускатного горіху та цукор за смаком.

 

Чай потрібно трохи проварити з апельсиновим соком, а всі інші компоненти додати в кінці.

9. Пікантний

Склянка гарячого чорного чаю, 3ст.л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2ст.л вершків низької жирності.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини