Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:35:06

4 вересня - вийшла в ефір перша передача телевізійного клубу знавців "Що? Де? Коли?"

04.09.2020   07:24Агенцiя

Живий символ Клубу знавців пугач Хомко з'явився в передачі «Що? Де? Коли?» у 1977 році.

календар

календар

4 вересня 1975 офіційно вважається днем народження гри. В цей день вперше вийшла в ефір «Сімейна вікторина «Що? Де? Коли?»».

З моменту першої появи в ефірі Центрального телебачення телевікторина відразу завоювала симпатії численної глядацької аудиторії.

За час своєї цікавої і тривалого життя на телебаченні передача придбала величезну кількість друзів, партнерів, прихильників і бажаючих сісти за стіл гравців, вона постійно змінювалася, ідучи в ногу з часом. Творці вигадували нові правила, розросталися команди, мінялися інтелектуальні лідери, удосконалювався і саме ігрове простір. Сьогоднішні змагання на знаменитих площадках «Що? Де? Коли?»І прославлені брейн-ринги істотно відрізняються від тих, які можна було побачити в прямому ефірі 10 або 20 років тому.

Наприклад, в 1975 році ні дзиги, ні сови в передачі ще не було. Дзига гравці починають крутити лише в 1976 році, а живий символ передачі пугач Хомко з'явився в залі ще через рік. Знавцями учасники передачі вперше називаються в 1979 році, і в грі з'являється перша музична пауза. Перший Чорний ящик з'явився в 1983 році. А перший прямий ефір програми відбувся — 24 жовтня 1986 року, і з цього моменту передача «Що? Де? Коли?»Виходить тільки в прямому ефірі.

З 1975 року беззмінним автором, а з 1978 року і ведучим гри, був Володимир Ворошилов, генеральний директор телекомпанії«Гра», академік російської академії телевізійних мистецтв«ТЕФІ» . 30 грудня 2000 року Володимир Якович провів свою останню гру. Після його смерті провідним вікторини став Борис Крюк, екс-ведучий телепередачі «Кохання з першого погляду».

Телевікторина «Що? Де? Коли?» - Це тест на інтелект і спосіб розвитку інтелекту. Знаючи кілька фактів, зіставити їх, знайти логічний хід і обчислити зовсім новий, раніше невідомий факт — саме в цьому полягає найвища інтелектуальне задоволення, яке приводить у цю гру тисячі нових і нових шанувальників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини