Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:21:39

Чернігівці відсвяткували Івана Купала

07.07.2020   10:20Агенцiя

Традиційно свято Івана Купала відбулося у чернігівському Центральному парку культури і відпочинку.

Дитячі локації, фотозони, фудкорт та вже традиційна алея майстрів із майстер-класами. Гончарство, різьблення по дереву, лозоплетіння, декоративний розпис - досвідчені майстри знайомили містян з ремеслами, що відомі людству з давніх давен та ділились секретами роботи.

Видовищна програма чекала і на шанувальників спорту. 4-разовий чемпіон світу зі стронгмену, один із найсильніших чоловіків планети Олександр Пеканов долучав до спорту чернігівців та демонстрував власну силу, виступивши перед глядачами та глядачками з богатирською програмою.

З народними для цього свята традиціями містян та гостей знайомили столичні етногурти «Баламути», «Яснокрасно» та «Щукариба». Хедлайнером свята виступив місцевий гурт BUBBLE JAM. Всіх гостей частували чернігівською юшкою, якої цього дня наварили 300 літрів, встановивши черговий місцевий гастрономічний рекорд.

У межах послаблення карантину уряд дозволив проведення культурних заходів, а відтак організатори зробили все, аби відпочинок був безпечним. Захід відбувався на свіжому повітрі, а людям зі сцени нагадували про соціальну дистанцію та засоби захисту.

Завершилось святкування незвичним вогняним шоу, адже, згідно народних вірувань, вода і вогонь саме цього вечора мають неабияку магічну силу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини