Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:22:39

19 червня - Всесвітній день прогулянки

19.06.2020   07:57Агенцiя

World Sauntering Day створений в 1979 році WT Rabe у відповідь на зростаючу популярність бігу підтюпцем.

календар

календар

Вважається, що перший захід, присвячений цьому дню відбувся в Гранд-готелі на острові Макінак в Мічигані, США.

Гранд-готель має найдовший ганок в світі висотою 200 метрів.
Ідея дня полягає в тому, щоб спонукати людей не поспішати і краще оцінити красу навколишнього світу.

Мета цього свята — нагадати всім про те, що життя прекрасне, і про те, що потрібно дозволити собі іноді розслаблятися і просто повільно прогулюватися.

Міжнародний день прогулянки, або День неспішної прогулянки — свято, що закликає оцінити важливість такого, здавалося б, очевидного, але забутого багатьма способу відпочинку, зняти стрес або просто нервове напруження, як піша прогулянка.

Для багатьох людей, які проживають в сучасних мегаполісах, об'єктивна реальність задала дуже високі темпи життя, що не може не позначитися на стані нервової системи. Статистика з упевненістю показує, що систематичний стрес і депресія стали вже стійкою характеристикою нервової системи жителів міста. Аби не допустити зменшити темп життя і переглянути пріоритети, багато хто прагне вирішити ці проблеми за допомогою медикаментів. На щастя, в останні роки популярність набирає захоплення спортом і прагнення до здорового способу життя. Одним з ефективних способів боротьби зі стресом, як це не дивно, є звичайна піша прогулянка по парку або лісі, виїзд на природу.

Саме бажання підкреслити важливість і доступність цього простого способу відволіктися хоча б ненадовго від проблем і суєти підштовхнула ініціаторів та активістів відзначати щорічно Міжнародний день прогулянки. Причому саме в червні, коли вже переважає тепла сонячна погода, що сприяє прогулянкам на свіжому повітрі.

Прихильники святкування Дня прогулянки звертаються до всього людства, пропонуючи не тільки в цей день, а взагалі як можна частіше виходити на природу і проводити там хоча б трохи часу — це відмінний спосіб для усамітнення та умиротворення або дружньої бесіди.

До переваг пішої прогулянки прихильники свята відносять її доступність для кожного, бо потрібно лише виділити час (з психологічною установкою не "на шкоду справах», а «на благо здоров'ю»), а також визначитися з місцем, хоча навіть в містах досить скверів і парків, не кажучи про передмістя. Цей спосіб відпочинку не потребує будь-яких матеріальних витрат, а користь від нього з лишком окупить витрачений час. Ходьба не тільки буде сприяти зняттю стресу, але і стане непоганим стимулятором уваги, пам'яті та мозкової активності, поліпшить апетит і нормалізує сон.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини