Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:48:27

8 найкорисніших продуктів літа

07.06.2020   18:18Агенцiя

Літо - це час, коли у нас є відмінна можливість зарядити свій організм вітамінами на весь рік. Велика кількість овочів і фруктів з одного боку радує, з іншого - спантеличує. Що ж обрати серед усього цього розмаїття, щоб максимально зміцнити своє здоров'я?

Сьогодні ми хочемо розповісти вам про найкорисніші овочі та фрукти, які вам обов'язково варто включити до свого літнього меню.

АБРИКОСИ

В абрикосах багато клітковини та бета-каротину - антиоксиданту, який перешкоджає розвитку раку і серцевим захворюванням. Поліпшують зір, знижують тиск і аритмію, виводять з організму отрути й токсини, зміцнюють судини, покращують пам'ять та розумову активність, нормалізують роботу підшлункової залози, що, в свою чергу, покращує роботу печінки та жовчного міхура, показані при анемії. Речовини, які містяться в абрикосах, беруть участь в процесах росту, тому їх обов'язково потрібно включати до раціону дітей.

ЧЕРЕШНЯ

Покращує процеси обміну в організмі, зміцнює стінки судин, збагачує кров киснем, запобігає млявості та апатії, нормалізує роботу травної системи. Має сечогінну й загальнозміцнюючу дію, допомагає знизити тиск. Завдяки високому вмісту йоду і заліза черешню рекомендується вживати під час хвороби щитовидної залози та малокрів’я, а низька калорійність робить її ідеальним продуктом для тих, хто хоче схуднути.

ОГІРКИ

Огірок на 90 відсотків складається з води, тому може вважатися найбільш дієтичним з усіх дієтичних продуктів. Він не лише сприяє виведенню зайвої рідини, а й запобігає переходу вуглеводів у жири, знімає набряки, має легку послаблюючу дію. Завдяки цим властивостям він є ідеальним продуктом для низькокалорійної дієти, але цим його корисні властивості не обмежуються. В огірку містяться найцінніші лужні солі, які уповільнюють процеси старіння та перешкоджають утворенню каменів у нирках і печінці.

БАКЛАЖАНИ

Завдяки низькій калорійності цей продукт чудово підходить тим, хто дотримується дієти. Крім того, в ньому міститься багато харчових волокон, які виводять холестерин з організму краще, ніж лікарські препарати, що зменшує ризик розвитку атеросклерозу. Речовини, які містяться в баклажанах, покращують роботу серця, виводять рідину та сечову кислоту, підвищують рівень гемоглобіну, покращують стан шкіри. Вагітним жінкам обов'язково варто включити баклажани до свого раціону, адже вони містять ідеально збалансований комплекс вітамінів і мікроелементів.

КАБАЧКИ

Кабачки - це низькокалорійний дієтичний продукт, який легко засвоюється і викликає відчуття швидкого насичення, що робить його незамінним для всіх, хто стежить за своєю фігурою. Вживання кабачків також добре позначається на стані шкіри, покращує зір, роботу травної системи. Вони мають сечогінну та жовчогінну дію, що особливо важливо при захворюваннях нирок і метаболічних порушеннях. Їх обов'язково потрібно включати до свого раціону діабетикам як продукт з низьким вмістом вуглеводів, а також літнім людям як захист від атеросклерозу.

КАВУН

Завдяки відмінній сечогінній дії кавун покращує роботу нирок і перистальтику кишечника, сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, усуває набряки. Органічні кислоти, що містяться в ньому, стимулюють обмінні процеси, нормалізують роботу серцево-судинної системи та мають загальнозміцнюючу дію. Кавун також показаний людям, які страждають на склероз, подагру, гіпертонією, артрит і діабет.

ДИНЯ

Благотворно впливає на роботу травної системи, тому її можна їсти під час проблем зі шлунком. Покращує роботу кровоносної системи, корисна при анемії, серцево-судинних захворюваннях, ревматизмі, подагрі, атеросклерозі, хворобах нирок і печінки. Заспокоює нервову систему, а також має протизапальну та глистогінну дію.

ВИНОГРАД

У винограді багато вітамінів і мікроелементів, завдяки цьому його спектр дії на організм дуже широкий. Під час його регулярного вживання нормалізується артеріальний тиск, робота серця та нервової системи, обмін речовин, покращується стан легенів і дихальних шляхів, зменшуються болі в суглобах, сходять набряки, очищається кров. У шкірці темного винограду міститься речовина під назвою ревератроп, яка здатна боротися з раком. Багато хто віддає перевагу винограду без кісточок, і даремно, адже в них міститься природний антиоксидант, який уповільнює процеси старіння та захищає від стресів. А ось людям з надмірною вагою виноград слід вживати обережно, адже через високий вміст вуглеводів він досить калорійний.

ЧОРНИЦЯ

Ця ягода має таку кількість цілющих властивостей, що її цілком заслужено можна назвати ліками. Вона покращує пам'ять, зміцнює серцево-судинну систему, допомагає під час застуди та хвороб верхніх дихальних шляхів, має протизапальну, протимікробну та жовчогінну дією, знижує рівень цукру в крові, благотворно впливає на травну систему і відновлює функцію підшлункової залози. Дуже корисна для очей, тому абсолютно необхідна тим, чия робота пов'язана з зоровою напругою.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини