Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:02:03

Смачні рецепти вихідного дня: піца на кефірі, сметані та батоні

31.05.2020   16:49Агенцiя

Піца на кефірі, сметані, батоні: як приготувати піцу на сковороді швидко та смачно

Піца — одна з найулюбленіших страв у всьому світі. Хоча її батьківщиною є Італія, вона давно перестала асоціюватися суто із середземноморською кухнею. Круглий корж із начинкою настільки вподобали в багатьох країнах, що він упевнено перекочував у розряд інтернаціональних страв. Практично в кожному куточку земної кулі тепер готують «свою» піцу: в Японії вона обов’язково подається з морепродуктами та водоростями, на Гаваях — з ананасами, в Індії — з імбиром, у Мексиці начинка викладається на кукурудзяну тортилью.

Рецепт піци на сковороді на кефірі

Тісто на кефірі добре знайоме нам з дитинства, адже саме з нього готуються улюблені багатьма пишні оладки. Такою ж повітряною та м’якою виходить швидка домашня піца на сковороді. Для її приготування знадобиться пательня великого діаметра й зовсім небагато інгредієнтів.



Для тіста: приблизно 100 мл кефіру, 1,5–2 склянки борошна, одне яйце, щіпка солі та чорного перцю.

Для начинки: кетчуп і майонез за смаком, гриби або солоні огірки, шинка, ковбаса, одна цибулина — за бажанням, тертий сир, зелень.

Приготування:

Збиваємо вінчиком яйце, додаємо кефір і сіль. Ще раз ретельно змішуємо інгредієнти.
Через сито просіваємо борошно й невеликими порціями, помішуючи, додаємо до яєць із кефіром. Має вийти еластичне тісто.
Розминаємо тісто руками, формуючи коло, і за формою пательні розкатуємо його завтовшки 2–3 см. Товстіше робити не варто, тому що може не пропектися.
Змащуємо дно й борти сковороди олією, рівномірно розподіляємо тісто. Ставимо на п’ять хвилин пропікатися.
Готуємо інгредієнти для начинки: м’ясні продукти нарізаємо невеликими скибочками, сир тремо на грубій тертці, цибулю ріжемо півкільцями.
Як тільки низ почне рум’янитися, верх коржа змащуємо кетчупом і майонезом, викладаємо начинку, посипаємо сиром і залишаємо готуватися ще на 5–7 хвилин.

Подаємо страву, рясно посипавши свіжою зеленню.

Приготування швидкої піци можливе навіть на електричній плиті. Але в такому разі необхідно робити тісто дуже тонким і рівномірно випікати з двох боків.

Смачна піца на сметані

Буває, що вдома залишається небагато різних продуктів, а вигадувати складну вечерю немає ні часу, ні бажання. Найліпше рішення — зробити швидку домашню піцу з найпростіших інгредієнтів. Існує безліч варіантів її приготування, які відрізняються не тільки начинкою, але й рецептом тіста. Тому перед тим, як приготувати піцу на сковороді, зазирнемо в холодильник. Якщо знайдеться трохи сметани, то можна використати простий і водночас улюблений рецепт черепашок-ніндзя. На відміну від піци на кефірі, корж на сметані виходить більш щільним і пишним.



Інгредієнти: два курячих яйця, чотири столові ложки сметани, приблизно дев’ять столових ложок борошна, 3–4 столові ложки майонезу, половина чайної ложки солі, томатна паста або кетчуп.

Для начинки візьміть традиційні інгредієнти на свій смак: салямі або будь-який інший вид ковбаси, солоні огірки, мариновані печериці, оливки або маслини і, звичайно ж, твердий сир.

Приготування:

У глибокій мисці трохи збиваємо яйця, щоб жовток рівномірно змішався з білком. Додаємо сіль, сметану, майонез і борошно: замішуємо густе тісто. Воно має вийти пастоподібної консистенції.

Широку пательню змащуємо олією та викладаємо тісто. Розподіляємо його таким чином, щоб краї були трохи товщі за середину. Зверху рясно змащуємо кетчупом.

Готуємо начинку. Формуємо її з доступних продуктів на свій смак. Інгредієнти нарізаємо тонкими невеликими шматочками та рівномірно розкладаємо на тісто. Зверху посипаємо тертим сиром.

Найкращим для піци вважається поєднання пармезану та моцарели. Пармезан тонкими скибочками укладають на основу й зверху посипають тертою моцарелою. Ще більш насичений аромат надають приправи, наприклад, італійські трави.

Ставимо все на повільний вогонь і накриваємо кришкою. Приблизний час випікання на сковорідці — 15–20 хвилин. Готова піца добре підніметься та матиме золотисті краї.

Найлегша піца на сковороді: без тіста

Як спекти піцу на сковороді за кілька хвилин? Виявляється, елементарно — без тіста. Звучить дивно, але виходить дуже смачно. Таку страву можна сміливо назвати «лінивою» або «вечерею а-ля хвилинка». Усе, що знадобиться, — це свіжий смачний батон, трохи улюбленої ковбаси, кетчуп і сир. А якщо додати традиційні маслини, мариновані гриби, помідори й італійський сир моцарела, то ця проста страва цілком підійде і для святкового столу. Перевірено — гості навіть не здогадаються, що це піца на швидку руку.



Для основи: скибки батона або білого хліба, молоко — за кількістю хліба, 3–4 яйця, молотий чорний перець і сіль — за смаком.

Начинку формуємо з доступних інгредієнтів.

Приготування:

Нарізаємо батон або білий хліб тонкими скибочками, укладаємо в глибокий посуд і на хвилину заливаємо молоком. Стежте, щоб хліб не розмокнув і не перетворився на кашу: нам потрібні цілі скибки.
Збиваємо яйця із сіллю і перцем.
Готуємо інгредієнти для начинки.
Укладаємо хліб на розігріту пательню, щільно притиснувши край до краю, заливаємо збитими яйцями, зверху викладаємо начинку та закриваємо кришкою. Випікаємо на повільному вогні до готовності яєць.
Подаємо піцу, традиційно розрізавши її на однакові трикутники.

Піца на сковороді своїми руками готується швидко, але виходить дуже смачною. Фантазуйте та тіште себе простими ласощами. Смачного!

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини