Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:40:36

Цікаві факти про алое

24.05.2020   12:22Агенцiя

Популярна сьогодні кімнатна рослина алое вера бере свій початок з середземноморського регіону. Сьогодні в світі понад двісті видів цих рослин, які в природі зустрічаються в сухих та дуже жарких кліматичних умовах.

Пропонуємо вам цікаві факти про алое вера оскільки цю рослину крім декоративних цілей широко використовується в фармацевтиці та косметології.

1. Попри те що більшість видів алое вера не має стебла, соковиті листки, які утворюють прикореневу розетку часто досягають пів метра завдовжки.
2. Стебла алое на понад 95% складаються з води і завдяки цій особливості рослина здатна витримувати екстремальну жару і посуху.
3. В дикій природі, ця звична всім рослина дуже виносллива і довговічна, за сприятливих умов алое вера може прожити більше ніж сто років.
4. Алое вера росте в симбіозі зі специфічними видами грибів які живуть в кореневій системі рослини. Завдяки такій взаємодії алое навіть в несприятливих і посушливих умовах з бідного грунту краще засвоює корисні речовини, а гриби натомість отримують їжу.
5. Алое цвіте квітами які формують велике гроно, в природі цвіт алое вера через специфічну будову дуже часто запилюють пташки колібрі.
6. Сік алое має цілющі властивості, в ньому міститься велика кількість вітамінів та мінералів, його здавна використовують при лікуванні опіків, подразнення шкіри та обмороженнях.
7. Існує припущення, що навіть сам Олександр Великий вдерся на острів Сокорта, після того як йому стало відомо, що там росте величезна кількість алое, достатня для лікування ран цілого батальйону.
8. Сік алое вера можна використати як засіб для зняття макіяжу та навіть як кондиціонер для волосся.
9. Окрім медицини та косметології алое використовують також в харчовій промисловості при виготовленні ароматизаторів та різноманітних напоїв.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини