Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 25 червня, 13:55:26

Смачні рецепти вихідного дня: запіканка з гарбуза та домашнього сиру

03.11.2019   18:14Агенцiя

Традиційну запіканку з сиру з родзинками або з яблуками люблять всі. Пропонуємо приготувати і полюбити запіканку з гарбуза із домашнім сиром. До речі, страва вийде не лише смачною, а і корисною, адже гарбуз багатий провітаміном А, який відмінно засвоюється в компанії жирів, що містяться в сирі та яйцях.

Інгредієнти: молоко - 500 мл, манна крупа - 130 г, гарбуз - 1 кг, вершкове масло - 60 г + ще трохи для змащування форми, домашній сир - 500 г, яйця - 4 шт., цукор - 100 г, мелений тмин - 1 щіпка, панірувальні сухарі - 1 ст. л., сіль за смаком

Готуємо так:

Крок 1

Приготування запіканки почнемо з варіння манної каші. Для цього влийте в каструлю молоко і доведіть до кипіння. Потім, помішуючи вінчиком, тонкою цівкою всипте манну крупу. Готуйте 5 хвилин.

Крок 2

Каструлю з отриманою манною кашею закрийте кришкою і залиште. Маса повинна загуснути. 

Духовку нагрійте до 180 ° C.

Крок 3

Готуємо гарбуз для запіканки. Вимийте і розріжте навпіл. Видаліть насіння. М'якоть очистіть і потім наріжте невеликими шматочками.

Крок 4

У великій пательні розпустіть вершкове масло. Покладіть гарбуз і смажте, помішуючи, протягом 7 хвилин. Зніміть з вогню, перекладіть в глибоку миску і дайте охолонути.

Крок 5

До скибочок гарбуза, які вже охолонули, додайте приготовлену раніше теплу манну кашу, сир, 3 яйця, цукор, сіль і мелений тмин. Ретельно перемішати масу лопаткою.

Крок 6

Підготуйте форму для запіканки. Для цього змастіть її невеликою кількістю вершкового масла і посипте панірувальними сухарями. Зайве струсіть.

Крок 7

Масу з гарбуза і сиру перекладіть в підготовлену форму. Розрівняйте. Яйце, що залишилося збийте вінчиком і потім за допомогою пензлика змастіть поверхню, щоб запіканка в процесі приготування мала апетитну скоринку.

Крок 8

Форму з гарбузово-сирною масою помістіть на деко або решітку. Запікайте протягом 30 хвилин. Дайте запіканці з гарбуза із сиром трохи охолонути і потім наріжте порційними шматками. На стіл можна подати зі сметаною або згущеним молоком.

Корисна порада

Запіканка з гарбуза із сиром придбає приємний цитрусовий аромат, якщо в сирно-манну масу ви додасте столову ложку тертої на дрібній тертці лимонної або апельсинової цедри.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Громадська рада при ОДА провела своє друге засідання

Громадська рада при ОДА провела своє друге засідання 11:44

24 червня під головуванням Ігоря Москаленка відбулось друге засідання Громадської ради.

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 3074 особи

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 3074 особи 11:40

За даними Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 25 червня в області щеплено першою та другою дозою 59 748 людей.

Мала приватизація: депутати Чернігівської міськради від

Мала приватизація: депутати Чернігівської міськради від "Слуги Народу" пропонують віддати частину коштів громадам 11:28

У Верховній Раді України розглядають законопроекти щодо малої приватизації, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності. Із вимогою якнайшвидше уважали цей пакет документів, передбачивши перерахування частину коштів від продажу у бюджет місцевих громад, виступили депутати фракції «Слуга Народу» у Чернігівській міській раді.

На Чернігівщині проживає 217 тис молодих людей

На Чернігівщині проживає 217 тис молодих людей 11:23

Щороку наприкінці першого літнього місяця відзначається всеукраїнське свято – День молоді.

Художник із Чернігівщини Сергій Шишко

Художник із Чернігівщини Сергій Шишко 11:20

25 червня минає 110 років з дня народження художника Сергія Федоровича Шишка (1911-1997), майстра пейзажу та натюрморту.