Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:24:40

6 вересня - Ленінграду повернуто історичну назву - Санкт-Петербург

06.09.2019   07:55Агенцiя

Санкт-Петербург заснований 27 травня 1703 російським імператором Петром I як фортеця під назвою Санктпітербурх на честь святого Петра, небесного покровителя імператора. У 1712-1728 і 1732-1918 роках — столиця Росії.

Будівництво міста почалося на невеликій Заячому острові на річці Неві при впадінні її в Балтійський затоку. Петро I ставив своєю метою модернізацію економіки Росії, встановлення тісного економічного, культурного і технічного взаємодії з більш розвиненими країнами Європи.

Санкт-Петербург розвивався по строго продуманим планом, який був остаточно розроблений до 1712 році. До будівництва міста залучалися відомі російські та іноземні архітектори, творіння яких дозволяють вважати Санкт-Петербург одним з найкрасивіших у світі.

Вражаючі архітектурні ансамблі, пишність палаців і соборів, красиві мости через численні річки і канали, широкі вулиці і великі площі, неповторна гармонія і суворе досконалість архітектури різних епох, різних стилів — все це додає Санкт-Петербургу особливу чарівність і своєрідність.

Актом від 31 серпня 1914 назву було замінено на російське — Петроград. У 1924 році, відразу після смерті В.І.Леніна, в пам'ять про нього місто було перейменовано в Ленінград.

6 вересня 1991 року Указом Президії Верховної Ради РРФСР Ленінграду було повернуто історичну назву — Санкт-Петербург. Після цього поступово були повернуті історичні назви багатьох вулиць, площ та інших міських об'єктів. А ось Ленінградська область зберегла своє радянське назва.

Санкт-Петербург — важливий економічний, науковий і культурний центр Росії, місто-герой. Він вважається одним з найкрасивіших міст світу. Одне зі своїх назв — «Північна Венеція» — місто отримало за свого розташування на 42-х островах, 99 каналах і притоках Неви, які органічно вписалися в план міста, і задали масштаб і напрямок основним його проспектами.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини