Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:06:56

26 серпня - День туалетного паперу

26.08.2019   08:34Агенцiя

Вперше відзначений в 2015 році.

Ці серпневі заходи у третьої декаді місяця мають щорічний характер.

Кожен користується ним щонайменше тричі на день.

Його можна придбати будь де - у “Гроші” чи “Епіцентрі”, у ларьку з цигарками чи в хлібному магазині. Він може бути дво-, три-, чотиришаровий. Білий, рожевий, в квіточки, і приємно пахнути. Він багатофункціональний - окрім ніжних місць, ним можна витирати руки і навіть обличчя. В нього є одна властивість - він завжди закінчується несподівано...
Він - туалетний папір.

Щорічно в світі використовується більше 30 мільярдів рулонів туалетного паперу. Тобто – близько тисячі рулонів в секунду.
Туалетний папір – простий і незамінний винахід людства. Важко уявити, як тільки намучились наші предки до його появи. І хоча винахід туалетного паперу датується другим століттям нашої ери, європейці про нього дізналися лише в 14 столітті, завдяки мандрівнику Марку Поло – одному з перших європейців, який добрався до Китаю. Саме через Марка Поло туалетний папір і взагалі папір потрапив у стару Європу.

Рулонний туалетний папір придумав німецький підприємець Ханс Кленке в 1928 році. По суті він робив те ж, що й фірма Скотта, але якщо перша соромилася друкувати свою назву на винаході, в Кленке такого сорому не було. У кожному рулоні налічувалося рівно тисяча листків, відокремлених один від одного перфорацією.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.