Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:07:29

12 простих способів для легкого вивчення іноземної мови

21.07.2019   09:38Агенцiя

"Якщо ви говорите з людиною мовою, яку вона розуміє, ви звертаєтеся до її розуму. Якщо ви говорите з нею її мовою, ви звертаєтеся до її серця" Нельсон Мандела

Для того, щоб вивчити іноземну мову, зовсім необов'язково їхати жити за кордон або оплачувати дорогі курси. У наш час існує безліч можливостей оволодіти мовою самостійно. Потрібно лише робити це правильно і знати певні хитрощі. Сьогодні ми ділимося з вами лайфхаками, які не тільки допоможуть вам вивчити мову, але й зроблять процес навчання приємним і цікавим.

1. Знайдіть свою мотивацію
Як це не банально, але в більшості випадків людям заважає вивчити мову саме відсутність чіткої мотивації. "Було б добре знати англійську (французька, німецька, хінді)" - це шлях, який веде в нікуди. Чітко визначити для себе, навіщо і в якому обсязі вам потрібна мова, якого рівня ви хочете досягти, оцінити всі переваги, які дасть вам знання мови, - це вже половина успіху.

2. Вивчайте історію і культуру країн, у яких говорять "вашою" мовою
По-перше, тому що комплексний підхід - це завжди набагато цікавіше і допомагає краще зануритися у предмет навчання, а по-друге, багато слів і виразів у будь-якій мові мають історичну основу і вони запам'ятаються вам краще, якщо ви будете знати їхнє походження.

3. Почніть вести щоденник мовою, яку вивчаєте
Тут усе просто - ви будете не тільки думати над тим, які слова і фрази використовувати, як краще скласти речення, а й записувати. Бо всім відомо, що коли записуєш інформацію, вона запам'ятовується набагато краще.

4. Перекладіть іноземною мовою операційні системи ваших комп'ютерів і смартфонів.
Можливо, спочатку у вас виникнуть певні труднощі, проте, з часом, ви навчитеся сприймати всі незнайомі слова і звороти автоматично, навіть не помічаючи того, що вони написані не вашою рідною мовою.

5. Застосовуйте нові слова в реальному житті
Коли вам зустрічається нове слово, спробуйте не просто запам'ятати його у тому контексті, в якому воно запропоновано. Подумайте про те, у яких ситуаціях ви зможете використовувати його в життя, вигадайте для себе кілька подібних прикладів. Чим більше, тим краще.

6. Завантажуйте іншомовні версії сайтів
Електронна пошта, прогнози погоди, новини, соціальні мережі, інтернет-магазини та інше, інше, інше. Уявіть, яку кількість інформації, ми отримуємо щодня з інтернету. Якщо вона буде надходити у ваш мозок мовою, яку ви вчите, це дуже допоможе вам просунутися вперед у її вивченні.

7. Дивіться сучасні фільми і читайте сучасні книги
Ми не говоримо про випадки, коли ви вже добре володієте іноземною мовою і ваше завдання - просто збагатити свій словниковий запас. Але якщо ви ще не досягли подібного рівня, вибирайте сучасні твори. Безперечно, у класиків чудовий склад, тільки більшу частину слів і виразів з їхніх книжок вже не вживають у повсякденному житті. Тому, зважаючи на це, "Шопоголік" і "Друзі" принесуть більше практичної користі.

8. Намагайтеся обходитися без субтитрів
Безперечно, субтитри сильно допомагають у розумінні того, що відбувається, тільки от, коли ви дивитеся фільм або серіал з субтитрами, ви більше реагуєте не стільки на те, як слова вимовляються, а на те, як вони написані. Краще скачайте скрипти окремо у вигляді текстових файлів і звіряйтеся з ними, коли зустрічаєте незнайомі фрази.

9. Слухайте пісні іноземною мовою
Запам'ятовуйте, як вимовляються слова, підспівуйте, намагайтеся зрозуміти, про що в них співається. Якщо вам не все зрозуміло, не біда - в інтернеті зараз можна знайти тексти усіх пісень, і в оригіналі, і з перекладом українською мовою.

10. Підпишіться у соц. мережах на сторінки ваших улюблених знаменитостей
Це дозволить вам поєднати приємне з корисним - ви не тільки будете стежити за життям людей, якими цікавитесь, а й удосконалите свої знання мови.

11. Знайдіть однодумця
Вчитися чомусь новому набагато цікавіше в компанії з іншими людьми. Якщо у вас буде напарник, ви можете разом дивитися фільми, обмінюватися враженнями, обговорювати, що вам незрозуміло, змагатися один з одним - загалом, переваг безліч. А якщо у вас виникне спокуса все кинути, вам буде набагато важче їй піддатися, знаючи, що ви підведете іншу людину.

12. Не соромтеся говорити
Спілкуючись з носіями мови, не бійтеся говорити лише тому, що ви відчуваєте себе невпевнено. Повірте, вас зрозуміють, навіть якщо ви побудуєте речення неправильно і ваша вимова не ідеальна. Ми ж чудово розуміємо іноземців, навіть коли вони говорять з жахливим акцентом і перекручують слова.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини