Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:36:36

Літні десерти. 5 чудових рецептів тартів з ягодами та фруктами

07.07.2019   18:57Агенцiя

Тарти і Тарт Татени - популярні у Франції відкриті пироги. Вони бувають солодкими й солоними, а їхня основна відмінність в тому, що в тартах начинка викладається на тісто, в татенах же навпаки, начинка накривається тістом.

Маленькі тарти називаються тарталетками. Нам здається, що літо - це відмінна можливість побалувати себе смачними тартами зі свіжими фруктами та ягодами, тому сьогодні ми ділимося з вами своїми улюбленими рецептами.

ГРУШЕВИЙ ТАРТ ТАТЕН

1 склянка борошна
1 склянка цукру
150 г вершкового масла
4 груші
1 яйце
Кориця

1. Півпачки масла порубати ножем, додати половину цукру, борошно, яйце та вимісити тісто. Скачати з тіста кулю і покласти його в холодильник на 30 хвилин.
2. Цукор розтопити в сотейнику, помішуючи, до карамельного відтінку. Додати масло, що залишилося, корицю.
3. З груш вийняти серцевину та нарізати часточками. Додати груші в карамель і перемішати. Готувати на повільному вогні 10-15 хвилин, щоб груші стали м'якими, але не втратили форму.
4. Форму для запікання змастити маслом. Покласти шматочки груші та полити карамеллю.
5. Розкачати тісто і накрити ним груші. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
6. Готовий тарт остудити та перевернути на блюдо.

ЯГІДНИЙ ТАРТ

Тісто:
250 г борошна
200 г вершкового масла
100 г цукрової пудри
1 яйце
Дрібка солі
Крем:
½ л молока
4 жовтки
50 г вершкового масла
40 г крохмалю
30 г цукру
Начинка:
500 г ягід (полуниця, малина, ожина, смородина)

1. Вершкове масло розм'якшити та перетерти з цукровою пудрою. Додати яйце і гарно перемішати. Всипати борошно та вимісити тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
2. Приготувати крем. Молоко вилити в каструльку, поставити на вогонь і довести до кипіння. В іншій каструльці жовтки перемішати з крохмалем. Влити в жовтки гаряче молоко, постійно помішуючи. Поставити на вогонь, довести до кипіння і потримати, поки він трохи загусне. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури, постійно помішуючи, накрити плівкою.
3. Розкачати тісто та викласти у форму для запікання. Виделкою по всьому тісту проколоти дірочки. Накрити пергаментом і випікати в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Готове тісто остудити, покласти на нього крем і прикрасити ягодами.

АБРИКОСОВИЙ ТАРТ ТАТЕН

Тісто:
200 г борошна
100 г вершкового масла
2 ст. ложки цукру
2-3 ст. ложки крижаної води
Дрібка солі
Начинка:
10 абрикосів
50 г вершкового масла
½ склянки цукру

1. Борошно змішати з цукром і сіллю, холодне масло порубати ножем з борошняною сумішшю, влити воду, замісити тісто і поставити його в холодильник на ніч.
2. Розкачати тісто в коло діаметром на 1-2 см більше, ніж діаметр форми. Покласти розкачане коло в морозилку.
3. Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточки.
4. У маленькій каструльці розтопити на слабкому вогні масло, всипати цукор, помішуючи, почекати, доки цукор розтане. Зняти з вогню, вилити у форму для випікання, злегка змастити стінки форми маслом, залишити хвилин на 10-15 охолонути.
5. На карамель викласти абрикоси. Накрити фрукти тістом, краї злегка підгорнути і "запнути", щоб абрикосів не було видно.
6. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Готовий тарт остудити і обережно перевернути на блюдо або тарілку.

СЛИВОВИЙ ТАРТ ТАТЕН

400 г готового листкового тіста

½ кг слив
3 ст. ложки цукру
50 г вершкового масла

1. Сливи розділити навпіл, вийняти кісточки, розрізати кожну половинку ще на дві частини.
2. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати цукор і, помішуючи, почекати доки він не перетвориться на карамель.
3. Вилити карамель в силіконову форму, зверху викласти сливи, накрити тістом і підім'яти його під фрукти. Проколоти виделкою дірочки в тісті.
4. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Готовий пиріг трохи остудити та перевернути на блюдо.

СМОРОДИНОВИЙ ТАРТ

Тісто:
200 г борошна
3 ст. ложки цукру або цукрової пудри
100 г вершкового масла
1 жовток
2 ст. ложки холодної води
1 ст. ложка лимонного соку
Дрібка солі
Начинка:
400 г чорної смородини
150 мл жирних вершків або сметани
½ склянки меленого мигдалю
2 ст. ложки цукру
1 яйце

1. Змішати борошно, цукор і сіль. Холодне масло порубати ножем, змішати з борошном, додати жовток, влити воду, змішану з лимонним соком. Пересипати тісто на суху поверхню і сформувати з нього диск, не розминаючи і не замішуючи. Загорнути диск у пластикову плівку та покласти в холодильник на півгодини.
2. Покласти тісто в форму, проколоти виделкою в декількох місцях, поставити в холодильник ще на півгодини.
3. Посипати тісто мигдалем, зверху рівномірно викласти ягоди.
4. Яйце збити вінчиком з цукром і вершками, вилити суміш на ягоди.
5. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.