Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:12:43

Смачні рецепти вихідного дня: 10 дуже корисних смузі з трьох інгредієнтів

09.06.2019   09:10Агенцiя

Смузі – не тільки смачний, але і дуже корисний напій. У ньому сконцентровані вітаміни, мінерали, амінокислоти, антиоксиданти та інші корисні речовини, які зміцнюють імунітет, прекрасно бадьорять і тонізують.

Для приготування ідеального смузі буде потрібні лише три інгредієнта.

1. Огірок + базилік + вода

Смузі необов’язково повинен бути поживним. Є безліч рецептів легких напоїв з детокс-ефектом, які прекрасно тонізують і очищають організм від шлаків і токсинів. Смузі на основі води з огірком і базиліком входить в їх число.

Ніжний і ненав’язливий смак цього смузі підкорить вас з першого ковтка. Огірок переважно складається з води, а значить, в такому напої буде мінімум калорій, що не може не радувати. Базилік додасть смузі особливу родзинку і поживні властивості. Напій піднімає настрій, заспокоює нервову систему, покращує пам’ять і концентрацію.

Огірок + базилік + вода
Огірок + базилік + вода

2. Полуниця + банан + натуральний йогурт

Полуниця і банан – класичне поєднання інгредієнтів, яке люблять з дитинства. Чому б не зануритися в теплі спогади і не дозволити собі знову насолодитися цією прекрасною гастрономічною парочкою?

Такий напій замінить десерт і стане відмінним варіантом легкого сніданку. Аромат смузі моментально бадьорить і заряджає позитивними емоціями. Живильні властивості напою також не можуть не радувати. У смузі містяться вітаміни, мінерали, антиоксиданти, амінокислоти і інші корисні речовини.

Полуниця + банан + натуральний йогурт
Полуниця + банан + натуральний йогурт

3. Манго + ананас + молоко

Любителям тропічних мотивів! Тепер на сніданок або як перекус ви зможете знову перейнятися улюбленими гастрономічними відтінками. Просто приготуйте смузі з манго і ананаса. Соковитий смак цього напою нікого не залишить байдужим.

Смузі з манго і ананаса ще і дуже корисний. Манго – цінне джерело вітамінів і мінералів, які знімають нервову напругу, піднімають настрій і лібідо, а також захищають клітини організму від вірусів, інфекцій і бактерій. Ананас не відстає: в його складі містяться речовини, які стимулюють жироспалювання і зміцнюють імунітет.

Манго + ананас + молоко
Манго + ананас + молоко

4. Яблуко + шпинат + молоко

Який інгредієнт складе ідеальну пару яблуку? Звичайно ж, шпинат. Не секрет, що зелені смузі – найкорисніші, але цей напій вигідно відрізняється від інших за своїми корисними властивостями.

Яблука – цінне джерело вітамінів, мінералів, амінокислот і антиоксидантів. У британців навіть є приказка, згідно з якою одне яблуко в день береже від усіх недуг. Шпинат підкріплює корисні властивості яблука і додає в скарбничку цього напою вітаміни групи В і Е.

Яблуко + шпинат + молоко
Яблуко + шпинат + молоко

5. Груша + капуста Кейл + молоко

Груша і капуста Кейл зустрічаються в гастрономічному світі не так вже й часто. Це ще один хороший привід нарешті їх зміксувати і отримати смачний, поживний і дуже корисний напій, який стане ідеальним перекусом протягом дня.

Капуста Кейл – цінне джерело вітамінів групи В, які сприятливо впливають на роботу травної системи, розумову діяльність і стан шкіри і волосся. Груша, в свою чергу, підвищує захисні сили організму і його здатність чинити опір різного роду інфекцій.

Груша + капуста Кейл + молоко
Груша + капуста Кейл + молоко

6. Грейпфрут + м’ята + вода

Смузі з грейпфрута, м’яти і води – прекрасний варіант детокс-напою. Якщо ви вирішили влаштувати організму відпочинок і нормалізувати харчування, то обов’язково включите цей напій в свій розвантажувальний раціон.

Цей напій не тільки допомагає м’яко очистити організм від токсинів, але і сприяє прискоренню жироспалювальних процесів, адже грейпфрут – секрет стрункої талії. М’ята робить смузі не тільки корисним, але і тонізуючим напоєм. Такий смузі приємно випити після важкого трудового дня або відразу після пробудження замість сніданку.

Грейпфрут + м'ята + вода
Грейпфрут + м’ята + вода

7. Банан + фініки + молоко

Банан і фініки – ідеальна гастрономічна парочка. Ці два інгредієнти прекрасно доповнюють один одного. Їх смак підкорить серце навіть самого вибагливого гурмана. Для приготування цього смузі радимо вибирати нейтральне соєве молоко.

І банани, і фініки відрізняються високою поживною цінністю. Такий напій з легкістю зарядить вас енергією і бадьорістю на цілий день, а також подарує заряд бадьорості перед тренуванням. А ще смузі з бананів і фініків зміцнює імунітет.

Банан + фініки + молоко
Банан + фініки + молоко

8. Буряк + малина + натуральний йогурт

Буряк і малина – класне поєднання інгредієнтів для смузі. Готуйте такий напій на основі натурального йогурту, щоб по консистенції він вийшов максимально густим. Саме при такому розкладі цей напій розкриється перед вами у всій своїй красі.

Буряк і малина – корисні інгредієнти, які, поза всякими сумнівами, подарують вашому організму велику кількість вітамінів. Так, буряк прекрасно очищає організм від шлаків і токсинів, а також нормалізує роботу багатьох органів: печінки, шлунково-кишкового тракту. Малина – прекрасний протизапальний засіб, ефективно бореться з бактеріями і вірусами.

Буряк + малина + натуральний йогурт
Буряк + малина + натуральний йогурт

9. Ягоди + авокадо + молоко

Смузі з ягід і авокадо на основі молока замінить десерт і стане чудовою альтернативою калорійним тістечкам. А ще з такого напою особливо приємно починати день. Він напевно буде продуктивним, сонячним і радісним.

Смузі з ягід і авокадо – дуже корисний напій. У ягодах міститься велика кількість цінних антиоксидантів, які підвищують захисні сили організму, а в авокадо – корисні жирні кислоти, які сприятливо впливають на здоров’я серця, судин і мозку.

Ягоди + авокадо + молоко
Ягоди + авокадо + молоко

10. Хурма + банан + натуральний йогурт

Хурма і банан – дуже сміливе і оригінальне поєднання. Якщо ви любите відкривати для себе нові гастрономічні смаки, то обов’язково спробуйте приготувати цей смузі. Натуральний йогурт гармонійно підкреслить солодкість банана і терпкий смак хурми.

Чим корисний такий напій? По-перше, він піднімає настрій, так як в бананах міститься велика кількість вітамінів групи В та інших речовин, які стимулюють вироблення так званого гормону щастя в організмі. По-друге, смузі з хурмою і бананом зміцнить імунітет і нормалізує роботу травної системи.

Хурма + банан + натуральний йогурт
Хурма + банан + натуральний йогурт


Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.