Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:43:37

Цікаві факти про деякі танці

29.04.2019   14:27Агенцiя

Звідки походять сіртакі та полька, який танець приносить дохід до державної скарбниці, чи дійсно стриптиз став причиною студентських страйків у Франції? Про ці та інші факти читайте у підбірці далі.

Зачувши звуки сіртакі, багато хто згадує оливкові гаї, Богів з Олімпу і інших символи, які пов'язані із  Грецією. Але всупереч поширеній думці, сіртакі — це не народний танець жителів Греції і з'явився він у 1964 році. Сіртакі — це творіння композитора і хореографа кінофільму «Грек Зорба». До слова сказати, за задумом творців, в танці мали бути елементи із стрибками. Але оскільки актор, який повинен був виконувати танець, незадовго до зйомок зламав ногу, стрибки замінили на більш плавні рухи — саме ті, які відомі зараз у всьому світі.

Ті, хто вважає, що полька — це національний танець поляків, сильно помиляється. Назва танцю не має жодного відношення ні до країни Польщі, ні до польського народу. Придумали танець чехи, які обожнюють запальні танці. А оскільки в ньому використовуються укорочені, ніби півкроки, його і назвали полька (polika в перекладі з чеської означає «половинка»).

Існують танці, створені спеціально для того щоб веселити як глядачів, так і танцюристів. Найпоширеніший з них, танець-конкурс з повітряними кулями — невід'ємний елемент будь-якого весілля або корпоративної вечірки. Виконувати його непросто, хоча для цього і не потрібні спеціальні навички. Танцюристи затискають повітряні кульки лобами, животами або спинами (це залежить від розкутості конкурсантів і кількості випитого спиртного) і починають танцювати. Виграє в конкурсі та пара, яка протанцює найдовше, не порушивши дистанцію і не впустивши кульку.

Єгипетські танцівниці, які виконують танець живота, є одним із головних наповнювачів державного бюджету. Щороку мешканки Єгипту, які заробляють на життя участю у східних танцювальних шоу, віддають до державної скарбниці майже триста мільйонів доларів. Більше них приносить бюджету тільки Суецький канал, туристичні фірми та експортери нафти і бавовни.

Париж — батьківщина не тільки моди, а й стриптизу. Хвилюючий танець зародився у березні 1894 року в одному із кафе французької столиці. Історія його виникнення зовсім не така збудлива, як сам танець. Під час гуляння студентів-художників, дві нетверезі натурниці влізли на стіл і стали роздягатися, рухаючись в такт музиці. Відвідувачі кафе прийшли в такий бурхливий захват, що власник закладу був змушений викликати поліцію. Арешт перших виконавиць стриптизу послужив поштовхом до студентських заворушень, під час яких були людські жертви.

А ось ще один цікавий факт, пов'язаний з «пристойним» і «непристойним» в світі танцю. Невідомо, як відреагував би лорд Байрон на стриптиз, але є відомості про те, що, поглянувши на пару. що танцювала вальс, поет заявив, що партнери порушують всі норми пристойності і знаходяться дуже близько один від одного.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.