Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:29:14

П'ять порад психолога жінкам, які звикли жити заради інших

07.04.2019   10:08Агенцiя

Замисліться, для кого ви живете? Є багато жінок і чоловіків, які хочуть все робити самі та тримати все під контролем. В результаті вони забувають про себе, і доводять себе до виснаження.

Є жінки, які все своє життя присвячують іншим: дітям, яких вони виховують, родичам, які залежать від них, партнерам, яких вони контролюють, й іноді цього всього стає надто багато. Такими бувають і чоловіки, але все-таки частіше такий тип особистості властивий жінкам, - пише ТУТКА

Вони багато роблять і мало отримують. Ці люди роблять все і для всіх, тільки б не займатися собою. Проте більшість із них не розуміє, як це може вплинути на них в довгостроковій перспективі.

У всього є межа. Рано чи пізно ці інвестиції стануть емоційним і психологічним тягарем. Навіть якщо ваш розум говорить “чини опір і йди вперед”, тіло досягає межі та починає хворіти. Ваше тіло страждає.

Якщо це так, якщо ви почуваєте себе пригніченим і відчуваєте постійні зміни настрою, змушуйте себе відпочивати. Сповільніть темп свого життя і подумайте над цими п’ятьма питаннями. Це вам дуже допоможе.

1. Скільки часу пройшло відколи ви насолоджувалися тишею і спокоєм?

Тиша корисна для вашого мозку. Це світ для ваших думок. Щодня приймайте “ванну” тиші та самотності. Це допоможе вам осмислити все правильно. Крім того, це також допоможе вам зв’язатися з самим собою.

Деякі жінки звикли проводити велику частину дня, піклуючись про інших. Це означає догляд за залежними родичами, догляд за дитиною, виховання дітей і т. д.

Як правило, ці жінки втрачають моменти тиші, які потрібні нам, коли ми страждаємо від стресу. Вони вважають тишу і самотність дивною і даремною. Але це важливо – щодня забезпечувати собі годину мовчання.

2. Ви ведете важливі розмови?

Значимі розмови треба вести з людьми, які можуть почути і зрозуміти вас. Це друзі та інші люди, які емоційно пов’язані з нами.

Подібні розмови допомагають позбутися від багатьох внутрішніх проблем, і глибше вникнути в деякі аспекти вашого повсякденного життя, щоб отримати нову перспективу. У світі, що швидко змінюється, розмови помалу втрачають свою цінність. Цінуйте їх. Зустрічайтеся з людьми, щоб говорити про все і ні про що.

3. Навіть якщо ви думаєте, що можете зробити все, ви не можете. Ви маєте право плакати.

Немає 30 годин на день, і ні, ви не можете віддати навколишнім 90% свого часу. Впевненість в тому, що “я можу зробити все” і “я повинен робити все, що від мене хочуть”, веде в нікуди.

Проте, ви, напевно, не знаєте, як сказати “я не можу”. Попри це, необхідно і корисно почати голосно вимовляти одну з наступних фраз :

  • Я втомився (а) сьогодні. Я не можу вам допомогти.
  • Ні, напевно, я не зможу допомогти вам і через декілька днів. Мені треба трохи часу для себе.
  • Ні, я вирішив, що не можу робити те, що ви просите мене зробити. Це приголомшує мене.
  • Я почуваю себе недобре, і я повинен потурбуватися про себе.

4. Пишайтеся собою і цінуйте себе щодня.

Люди, які звикли робити все для інших, не почувають себе потрібними. Тому що всі вважають, що вони їм зобов’язані. Адже вони тут, щоб допомогти, підтримати, зміцнити, бути рукою допомоги і піклуватися про все.

Проте, якщо інші не здатні бути вдячними за все те хороше, що ви робите, ви повинні зробити це самі. Немає нічого поганого в тому, щоб шанувати і любити себе. Добре відчувати гордість за все те хороше, що робиш, і бути своєю щоденною підтримкою.

5. Навчіться піклуватися про себе.

Інші люди керують вашим часом, емоціями, турботою, увагою і енергією. Але ви можете запропонувати собі набагато більше.

  • Дайте собі час для себе.
  • Даруйте собі подарунки. Купіть собі те, що любите.
  • Робіть те, що вам подобається щодня.
  • Подорожуйте.
  • Піклуйтеся про свою зовнішність.
  • Заведіть друзів, які змусять вас сміятися.

Не бійтеся думати про це. Внесіть зміни у своє життя, якщо ви розумієте, що вам це потрібно. Ви живете в першу чергу заради себе, і ваше життя повинне належати вам.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини