Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:56:33

Смачні рецепти вихідного дня: чотири кекси до посту

17.03.2019   11:05Агенцiя

Медові, апельсинові, з вишнями та з манкою і персиками кекси. Що їх об'єднує? Вони дуже смачні, а ще ними можна ласувати під час посту. Адже готуються вони із продуктів, які дозволені.

Медові кекси

СКЛАДОВІ: мед 2 ст.л., вода 1 склянка, олія 1/2 склянки, цукор 1/2 склянки, борошно 1,5 - 2 склянки, сода 1,5 ч.л , сіль щіпка

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З'єднайте мед, воду, цукор, сіль, воду.
крок 2
У борошно додати соду. Просіяти. Перемішати.
крок 3
У борошно додати медову суміш. Замісити рідке тісто. Можна додати сухофрукти.
крок 4
Розлити тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3.
крок 5
Випікати при 180 градусів 15 - 20 хвилин.
крок 6
Прикрасити цукровою пудрою.

Пісний шоколадний кекс з вишнею "Первоцвіт"

СКЛАДОВІ: олія - 60 мл, лимонний сік - 2 ст.л., борошно - 220 г, розпушувач - 10 г, сіль - 1 щіпка, цукор - 200 г + 1 стакан, шоколад гіркий - 80 г, какао-порошок - 3 ст.л., вишня заморожена - 2 жмені, коньяк - 1,5 ст.л., вода - 0,5 склянки

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У миску налити теплу воду, всипати 200 г цукру, розмішати до його повного розчинення. Додати олія і лимонний сік. Все змішати.
крок 2
Окремо з'єднати всі сипучі інгредієнти (борошно, какао, сіль, розпушувач). Змішати, просіяти.
крок 3
З'єднати сипучі інгредієнти з рідкими. Перемішати.
крок 4
Гіркий шоколад натерти на великий тертці, додати в тісто.
крок 5
Вишню розморозити, злити рідину. Присипати цукром (30 г), Додати коньяк і дати настоятися мінімум годину. Рідину злити. Вишню обваляти в борошні, додати в шоколадне тісто. Акуратно перемішати. Форму для кексу змастити олією, присипати борошном, вилити в неї шоколадне тісто.
крок 6
Випікати при 180 гр приблизно 40 хв (в залежності від розмірів форми). Готовність перевіряти лучиною.
крок 7
Готуємо помадку. У каструльку налити воду, підігріти, насипати цукор (1 склянка), заважати до повного його розчинення. Варити сироп на невеликому вогні до проби на густу краплю (якщо капнути трохи сиропу в крижану воду, крапля повинна не розпливтись, а тримати форму. Це момент, коли сироп готовий.). В кінці варіння додати лимонний сік. Далі нам потрібно швидко і рівномірно охолодити сироп, щоб він закристалізувався і кристали вийшли дрібні і одного розміру. Для цього поставимо каструльку в миску з крижаною водою хвилин на 10-15. Температура сиропу повинна бути приблизно 40 градусів. Починаємо збивати сироп міксером. Як тільки сироп стане білим і густим - це помадка! Рівномірно наносимо помадку на кекс. Даємо їй застигнути. Застигає вона дуже швидко. Смачного!

Пісний кекс з кокосом і персиками

Складові: манна крупа - 200 г, персик консервований - 2 половинки, сироп персиковий - 200 мл, кокосова стружка - 50 г, пшеничне борошно - 50 г, олія - 50 мл, цукор - 100 г, розпушувач тіста - 2 ч. л., ванільний цукор - 1 ч. л., сіль - щіпка

Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Манну крупу змішати з цукром, кокосовою стружкою і залити сиропом від консервованих персиків. Дати постояти для набухання манки 10-20 хвилин, потім ще раз перемішати.
крок 2
Влити масло виноградної кісточки (або будь-яку рослинну олію без запаху), перемішати.
крок 3
У миску просіяти пшеничне борошно, розпушувач тіста, додати ванільний цукор, щіпку солі, перемішати. З'єднати сухі інгредієнти і заготовку для тіста з манки, перемішати.
крок 4
Бока форми для випічки змастити олією, присипати манкою, дно застелити папером для випічки. Викласти готове тісто, половинки персика порізати на шматочки і викласти в тісто. Випікати кекс в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 С близько 40 хвилин до проби на суху лучину.

Пісний апельсиновий кекс

Склад: 210 г пшеничного борошна, 250 мл апельсинового соку, 190 г цукру (можна зменшити 2 ст.л.), 80 г олії, 1 ст.л. тертої апельсинової цедри, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ч.л. питної соди, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного цукру, ¾ ч.л. солі, форма розміром 20х20 см або цеглинкою

1. Змішайте у великій мисці борошно, весь цукор, цедру, соду, розпушувач і сіль.
2. Окремо змішайте апельсиновий сік, олію і оцет.
3. З'єднайте борошняну суміш з рідиною, вимісити тісто до гладкості.
4. Форму змастіть маслом або вистелити папером для випічки. Перекладіть тісто в форму, розрівняйте.
5. Випікати при 180 ° С, 30-35 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в середину кексу, не виходитиме з нього сухий.
6. Остудіть в формі на решітці 10 хвилин. Потім переверніть кекс і зніміть з нього папір. Знову переверніть кекс і повністю остудіть його на решітці.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини