Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 22:43:28

8 лютого у поліцейській операції вперше була задіяна собака

08.02.2019   09:01Агенцiя

Людина дуже давно оцінив в собаці гострий нюх, тонкий слух, витривалість, невибагливість, силу, відданість господареві й інші, не менш корисні, якості.

У свою чергу, собака стала самим відданим людині твариною, його кращим другом і помічником. У 19 столітті в Європі значного розмаху набуває використання собак на поліцейській службі.

Вперше собака була задіяна 8 лютого 1816 року в англійському графстві Абердіншир, що на північно- сході Шотландії, при арешті злочинної зграї, що займалася контрабандою віскі. Поліцейському Малкольм Гіллеспі здорово допоміг бультер'єр, надресирували кидатися спереду на втікаючих коней. Кінь при такому нападі ставала дибки, а вершник опинявся на землі.

Такі факти застосування собак в роботі поліції мали місце в Німеччині, Англії, Франції, Росії і деяких інших країнах. Наприклад, в Англії (друга половина 19 століття) для боротьби зі злочинцями була виведена нова порода службового собаки — бульмастиф, що відрізнялася від усіх інших раніше відомих порід своїм лютим характером.

У Німеччини першої поліцейської собакою по праву вважається ротвейлер, який зарекомендував себе як чудовий пошуковик. Не менш охоче німецькі поліцейські використовували у своїй роботі ще одну породу — доберманів.

Регулярне застосування дресированих собак в поліцейській практиці було вперше введено в 1899 році в бельгійському Генті.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини