Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:09:28

Що трапиться з вашим тілом, якщо ви будете приймати риб’ячий жир щодня

20.01.2019   12:44Агенцiя

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 1/3 всіх смертей пов’язані з серцево-судинними захворюваннями. Проте більшість жителів приморських регіонів менше стикаються з серцевими проблеми.

Секрет у продукті, про який кожен чув – риб’ячий жир.

Риб’ячий жир містить незамінні жирні кислоти, такі як омега-3 і омега-6, які допомагають зберегти наше серце і судини здоровими.

Зменшується ризик серцевих захворювань

Перелік здорових властивостей риб’ячого жиру завжди починається з його позитивного впливу на рівень холестерину в організмі.. Жирні омега-3 і омега-6 кислоти, які містять риб’ячий жир, знижують ризик серцевих захворювань, тому що рівень тригліцеридів падає, наліт на внутрішніх артеріях розсіюється, а артеріальний тиск знижується.

Мислення стане швидшим і гнучким

Омега-3 містить DHA або докозагексаєнову кислоту, яка зберігає клітинні мембрани здоровими і зміцнює з’єднання нервових клітин. Ці властивості дозволяють використовувати риб’ячий жир як спосіб запобігання хвороби Альцгеймера.

Численні дослідження також показали, що риб’ячий жир стимулює функцію мозку, покращує час реакції і швидкість прийняття рішень

Зміцниться імунна система

У багатьох країнах поліненасичені кислоти додаються до звичайних продуктів, таких як масло або маргарин. Справа в тому, що це додаткове джерело омега-3, що міститься в риб’ячому жирі, і стимулює вироблення простагландинів. Вони роблять імунну систему сильнішою і допомагають організму боротися з інфекцією.

Покращиться витривалість

Жирні кислоти, омега-3 і риб’ячий жир дійсно працюють.

Вчені підтверджують це: після регулярного прийому цих поживних речовин організм починає використовувати жир під час тривалих тренувань, зберігаючи запас глікогену для більш складних вправ. Це збільшує потенційний час тренування спортсменів.

Зменшаться проблеми моторики тіла

У середині минулого століття було помічено, що люди, які живуть біля моря і їдять рибу, рідше страждають болями в суглобах. Це відбувається тому, що суглоби потребують жиру: без жиру тканини суглоба втрачають еластичність, що в кінцевому підсумку призводить до травм. Звичайно, риб’ячий жир не дуже ефективний при лікуванні артриту, але він, безумовно, дуже корисний для запобігання цій проблемі.

Швидше відновлення енергії після тренувань

Під час досліджень, де учасники мали оцінювати ефект від прийому омега-3 кислот, вони стверджували, що кількість запальних процесів і інтенсивність м’язових болів після тренувань зменшилася.

Експерименти на м’язах показали, що поліненасичені жирні кислоти здатні захищати нервові клітини від травм і запобігати їх загибелі. Прийом риб’ячого жиру регулярно не зробить вас суперменом, але, безумовно, допоможе вам тренуватися частіше і з більшою інтенсивністю.

Полегшиться подолання стресу

Поліненасичені кислоти можуть збільшувати виробіток серотоніну, гормону, відповідального за гарний настрій. Отже, вам буде легше боротися зі стресом. У деяких випадках риб’ячий жир навіть призначають дітям з гіперактивністю і дефіцитом уваги. За даними дослідження, риб’ячий жир може навіть позитивно впливати на людей з шизофренією та іншими психічними захворюваннями.

Очний тиск зменшиться

Лікарі можуть призначати риб’ячий жир для людей з глаукомою. Справа в тому, що жирні кислоти допомагають видалити рідину очей, що призводить до зниження очного тиску. Звичайно, риб’ячий жир не можна сприймати як повноцінне лікування, але багато дослідників досі вважають, що додаткові джерела омега-3 можуть бути способом запобігання проблем із очима.

У вас буде додаткове джерело вітамінів і мінералів

Риб’ячий жир також містить цілий набір мінералів і вітамінів. Вітаміни можуть змінюватися в залежності від типу риби і багатьох інших факторів, тому риб’ячий жир не можна приймати як мультивітамін.

Однак риб’ячий жир як додаткове джерело вітамінів А і D може допомогти вам позбутися ламкого волосся і краще поглинати кальцій і фосфор. Історично, використання риб’ячого жиру було призначено для тих, кому не вистачало вітаміну D, і його призначали дітям для запобігання рахіту.

Покращиться стан шкіри

Риб’ячий жир позитивно впливає на шкіру, оскільки кислоти омега-3 можуть зберігати колаген – еластичну основу нашої шкіри, що запобігає появі зморшок. Вік і постійний стрес зменшують кількість колагену, що робить шкіру сухою.

Додаткове джерело поліненасичених жирних кислот також може допомогти при акне. Серед усіх жирних кислот омега-3 має найсильніший імуномодулюючий ефект, який прискорює загоєння.

Буде легше дотримуватися дієти

Під час дослідження вчені виявили, що регулярний прийом риб’ячого жиру знижує апетит і створює відчуття насичення після їжі.

Крім того, деякі вчені вважають, що додаткове джерело омега-3 підвищує здатність організму розщеплювати жири. Таким чином, замість того, щоб зберігати жири, тіло буде використовувати їх як джерело енергії для повсякденної діяльності. Найбільш важливо пам’ятати про риб’ячий жир, що він має багато калорій.

Розмір грудей збільшиться

Дослідження показують, що поліненасичені жири можуть збільшити розмір грудей. Можна їсти оливкову олію, сухі боби, тофу або водорості, або просто взяти печінку тріски. Це природний спосіб, що стимулює ріст грудей.

Порада: Який вид риб’ячого жиру слід вибрати?

Перше, що потрібно враховувати при виборі риб’ячого жиру, це те, з чого він виготовлений. Більшість риб’ячого жиру виготовляється з печінки тріски – це найпростіший і найдешевший спосіб. Але, безумовно, не найкращий. У печінці багато токсинів і шкідливих метаболітів. Риб’ячий жир, виготовлений з м’яса і м’язів риби, є набагато кориснішим. Найкращий риб’ячий жир з лосося.

  • Щоб отримати ефект і не завдати шкоди тілу, потрібно знати, як правильно приймати риб’ячий жир. Ви повинні прочитати про можливі ускладнення. Також зверніться до лікаря.
  • Не приймайте риб’ячий жир, якщо у вас алергія на рибу, або якщо у вас проблеми з щитовидною залозою, печінкою, нирками або травленням. Крім того, не приймайте його під час вагітності або годування груддю.
  • Для посилення імунної системи та запобігання хворобам достатньо приймати риб’ячий жир протягом 1-3 місяців наприкінці осені або взимку. Якщо у вас велика фізична активність, ви можете збільшити дозу.
  • Найкращий час приймати його під час їжі або відразу після.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини