Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 27 листопада, 16:50:55

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові психологи Національної поліції, ДСНС та відомчої медустанови організували для поранених бійців сеанс глинотерапії 11:39

У складний період випробувань кожна людина потребує відновлення – фізичного, морального та духовного. А особливо це важливо для наших поранених захисників, які щодня стикаються зі стресовими ситуаціями та високим рівнем психологічного навантаження.

65 дітей із Чернігівщини відвідали музичні табори в Латвії 11:35

У Чернігівському професійному музичному коледжі імені Л.М. Ревуцького з дітьми, яким організували поїздки до Латвії, зустрілися міністерка закордонних справ Латвійської Республіки Байба Браже та начальник ОВА В’ячеслав Чаус. Присутній також Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Андрейс Пілдеговічс.

SUN4Ukraine стартує: перша установча зустріч українських та європейських міст за участю Чернігова 11:34

Партнерська програма SUN4Ukraine офіційно стартувала минулого тижня у Мюнхені, об’єднавши 12 українських флагманських муніципалітетів із європейськими містами, що беруть участь у місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:32

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

27 листопада: цей день в Україні і світі 09:31

День 1373 Російська агресія - Day 1373 Russian aggression

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини