Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 13 травня, 15:16:41

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

Про індекси споживчих цін на товари та послуги. ДОВІДКА

Про індекси споживчих цін на товари та послуги. ДОВІДКА 15:15

За розрахунками Держстату, показник рівня інфляції у квітні 2021 р. в області становив 100,9%, в Україні – 100,7%.

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару 15:00

11 травня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати, Аграрного союзу України та компанії «Profi club».

До 200 годин  громадських робіт засуджено чоловіка, який побив п’ятирічну дитину

До 200 годин громадських робіт засуджено чоловіка, який побив п’ятирічну дитину 14:41

Ювенальним прокурором Козелецької окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні про завдання тілесних ушкоджень малолітній дитині (ч. 1 ст. 125 КК України).

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 5 пожеж

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 5 пожеж 14:29

За минулу добу на Чернігівщині виникло 5 пожеж, 3 з яких в природних екологічних системах, 2 у приватному житловому секторі громадян.

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 552 особи

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 552 особи 10:40

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 13 травня в області щеплено першою та другою дозою 20692 особи.