Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:42:54

Знімки в Інстаграмі можуть розповісти про вас більше, ніж здається

16.12.2018   11:33Агенцiя

Щодня 500 млн людей користуються Інстаграмом. Ця соцмережа давно перестала бути цифровим фотоальбомом, тепер її використовують для продажів, просування в Інтернеті та навіть як матеріал для досліджень.

Виявляється, фото і фільтри у ваших постах можуть багато що розповісти як про вашу особу, так і про здоров’я.

Пропонуємо переглянути результати таких досліджень.

Що можуть розповісти колір і фільтр

  • Вчені з Сонгюнгванського університету проаналізували профілі 179 людей (всього 25 394 фотографії). Дослідження приділяло увагу кольору як одному з ключових елементів стилю. Вони помітили, що люди в стосунках викладають знімки яскравих кольорів частіше, ніж користувачі без пари. Також яскраві фільтри і фото використовують екстраверти і люди, схильні до нарцисизму.
  • Дослідники з Гарвардського і Вермонтського університетів проаналізували 43 950 фотографій користувачів Інстаграма і з’ясували, що люди з депресією частіше викладають знімки. Також на їх фото зустрічається більше осіб, а ось фільтри вони використовують рідше. Крім того, на знімках людей з депресією переважають темні, сині та сірі відтінки, а також чорно-білі фото.

Що може розповісти тема фотографії

  • Не любите нескінченні фотографії їжі в Інстаграмі? Виявляється, вони можуть приносити користь. Дослідники дійшли висновку, що коли люди діляться знімками своєї їжі та рецептами страв, їм простіше дотримуватися правильного харчування і навіть худнути. Таким чином, профіль в Інстаграмі виступає журналом харчування, а лайки і коментарі друзів мотивують користувачів і далі обирати здорову їжу.
  • Деякі експерти вважають, що люди, які викладають багато фотографій зі своєю половинкою, намагаються таким чином маскувати проблеми в стосунках. А підписи в дусі “моя дівчинка” і “мій чоловік” можуть говорити про почуття власництва.

Що ще можна дізнатися про вас за вашим профілем

  • Люди молодше 25 років менш схильні посміхатися на фото профілю. Цю особливість виявили дослідники з Коледжу інформаційних наук і технологій в Пенсильванії і Королівського коледжу Лондона.
  • Користувачі Інстаграму, які частіше відзначають друзів на фотографіях, менш схильні до самотності. В той же час люди, що викладають фото, які не звернені ні до кого і не підштовхують до обговорень, відчувають себе більш самотніми.
  • Селфі не обов’язково говорять про нарцисизм. Можна виділити три групи любителів селфі: “співрозмовники”, “автобіографи” і “саморекламщики”. Перші діляться своїми фото, щоб залучити друзів і підписників в обговорення, наприклад, люди, які фотографуються зі значками “Я проголосував (а)”. “Автобіографи” роблять селфі, щоб зафіксувати пам’ятні моменти з життя. Вони не проти показати їх іншим людям, але в першу чергу роблять селфі для збереження спогадів, а не заради лайків. “Саморекламщики” ж люблять документувати майже все у своєму житті, намагаючись виставити себе у вигідному їм світлі. До них можна віднести представників сімейства Кардашьян.

Що ви думаєте про результати цих досліджень? Згідні з ними або, може, й самі помічали якісь закономірності?

Джерело

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини