Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 14 жовтня, 06:16:20

Смачні рецепти вихідного дня: солянка з м'ясним асорті

18.11.2018   15:53Агенцiя

Осенью все чаще хочется согреться любимым домашним супом. И здесь как никогда будет кстати сытная солянка с целым букетом ароматов и вкусов.

Мясная, грибная или рыбная — выбирать вам, главное, чтобы все ингредиенты гармонично сочетались в этом блюде. А мы делимся проверенным рецептом сборной солянки! Будет вкусно!

В состав солянки обязательно входят лук, острые приправы и зелень, в особенности укроп, зеленый лук и петрушка. Все остальные овощи и приправы (картофель, капусту, морковь, чеснок) добавляют по желанию.

Ингредиенты: вода — 4 л, говяжья грудинка — 1,3 кг, карбонад — 100 г, окорок варено-копченый — 100 г, колбаса полукопченая — 100 г, маслины без косточек — 10 шт., каперсы — 1 ст. л., репчатый лук — 2 шт., лавровый лист — 3 шт., лимоны — 0,5 шт., огурцы соленые — 4 шт., морковь — 1 шт., перец черный горошком — 5 горошин, соль по вкусу, томатная паста — 3 ст. л., зелень петрушки — 2 веточки, сметана — 100 г, растительное масло для жарки.

Способ приготовления:

1. Подготовьте говяжью грудинку, положите в кастрюлю и залейте водой (2 л). Доведите до кипения, слейте воду с образовавшейся пеной. Налейте новую воду (2 л) и верните кастрюлю на огонь.

2. Очистите лук (1 шт.) и морковь, разрежьте пополам и положите в бульон. Варите бульон на среднем огне в течение 1,5 часа, периодически снимайте пену. За 30 минут до окончания варки добавьте лавровый лист и черный перец горошком.

3. Когда мясо будет готово, достаньте его из кастрюли, а бульон процедите через мелкое сито.

4. Пока остывает мясо, нарежьте полукольцами вторую луковицу и обжарьте на растительном масле.

5. Окорок и колбасу нарежьте соломкой и добавьте к луку. Добавьте томатную пасту и тушите все еще 4 минуты. Далее влейте 100 мл горячего бульона и все перемешайте.

6. Промойте каперсы, соленые огурцы и мясо нарежьте кубиками, карбонад нарежьте соломкой.

7. Готовый бульон доведите до кипения, добавьте нарезанное отварное мясо и карбонад, заправку и огурцы. Варите 10 минут. Далее положите в бульон каперсы. Попробуйте суп, если понадобится, посолите.

8. Снимите солянку с огня, накройте крышкой и дайте настояться в течение 30 минут. Разлейте суп в тарелки, положите маслины и дольку лимона, посыпьте измельченной петрушкой. Отдельно подайте сметану. Приятного аппетита!

На заметку

Чтобы разнообразить вкус солянки, добавьте в нее предварительно прокипяченный рассол.

Для солянки лучше использовать не маринованные огурцы, а именно соленые, так как они придают блюду особую кислинку.

Солянка обязательно должна настояться, так ее вкус раскроется еще лучше.

Останні новини Чернігівщини

Експорт української сосни на 2,8 млн грн: на Чернігівщині судитимуть трьох контрабандистів

Експорт української сосни на 2,8 млн грн: на Чернігівщині судитимуть трьох контрабандистів 18:27

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Чернігівської області за фактами контрабанди лісоматеріалів, підроблення офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 201-1, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).

Небезпечні ситуації та потреба у підтримці: прокурори та поліцейські провели низку профілактичних заходів для дітей та молоді

Небезпечні ситуації та потреба у підтримці: прокурори та поліцейські провели низку профілактичних заходів для дітей та молоді 18:24

Ювенальними прокурорами органів Чернігівської обласної прокуратури спільно з представниками поліції та психологами проведено навчально-профілактичні заходи серед учнів навчальних закладів міста та області.

 Для внутрішньопереміщених осіб впроваджується послуга довготривалого медсестринського догляду

Для внутрішньопереміщених осіб впроваджується послуга довготривалого медсестринського догляду 18:19

В умовах сьогодення дедалі більше переселенців, особливо людей старшого віку та осіб з хронічними захворюваннями, потребують постійного догляду, медичного спостереження та безпечних умов проживання.

У Чернігові під час дронової атаки 12 жовтня поранено п’ятьох цивільних 11:21

Протягом минулої доби ворог 36 разів обстрілював Чернігівщину. Під атаками – 23 населені пункти. Більшість обстрілів – переважно FPV-дрони та скиди з БпЛА у прикордонні. Також армія рф застосовувала ударні дрони різних модифікацій.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:14

Протягом минулої доби зареєстровано 2 небезпечні події, а саме: 2 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини