Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:07:43

10 причин їсти яблука щодня

19.08.2018   11:31Агенцiя

Ми знаємо, що в яблуках стільки заліза, що для анемічних панянок це - продукт номер один.

Але насправді користь яблук цим не обмежується: не дарма ж кажуть, що якщо з'їдати яблуко в день, не потрібен буде ніякий лікар.

1. Покращують стан судин

По-перше, яблучну дієту не любить "поганий" LDL-холестерин. Він різко йде на спад, якщо завести собі звичку з'їдати по парі невеликих яблук щодня. Холестеринові бляшки - причина таких небезпечних захворювань, як гіпертонія, інфаркт та інсульт. Вчені довели, що яблука допомагають боротися з цими проблемами ефективніше, ніж лікарські препарати. А ще в яблуках багато калію, який дуже важливий для стінок судин. Так що, з'їдаючи яблуко, ми отримуємо відразу багато бонусів: позбавляємося від набряклості, зміцнюємо серце, забезпечуємо профілактику варикозної хвороби, чистимо судини і стаємо в рази здоровіше.

2. Зміцнюють імунітет

У яблуках багато вітаміну С. Коли восени починається сезон застуд, то яблука - один з найбільш доступних джерел вітаміну-антиоксиданту. А вже якщо ви застудилися, кращої їжі для відновлення здоров'я, ніж печені яблучка, годі й шукати.

3. Захищають від онкології

Вчені вважають, що флавоноїди, які містяться в яблучній шкірці, і той же вітамін С, що володіє антиоксидантними властивостями, є дієвою профілактикою проти онкологічних захворювань. Антиоксиданти запобігають появі ракових клітин. Наприклад, дослідження показали, що любителі яблук на 50 відсотків рідше страждають від раку легенів.

4. Покращують пам'ять

Вчені довели, що регулярне споживання яблук (або яблучного соку, тільки свіжого, а не з пакетів) підвищує рівень нейромедіатора ацетилхоліну в мозку людини. Ця біологічно активна речовина бере участь в процесі запам'ятовування інформації, і саме її нестача викликає хворобу Альцгеймера.

5. Роблять зуби міцними і білими

Можна після їжі зуби почистити, а можна закусити обід яблуком. Щільна м'якоть плоду допомагає очистити емаль, а кислоти, які в ньому містяться, впораються з бактеріями, що викликають карієс.

6. Нормалізують роботу щитовидки

Яблуко - один з небагатьох "не морських" продуктів, в якому міститься йод. Не стільки в самій м'якоті, скільки в насінні. Його можна і потрібно з'їдати, щоб запобігти дефіциту йоду. Але не більше 6 зерняток в день!

7. Зміцнює нерви

У яблуках містяться такі корисні для нервових клітин речовини, як вітаміни групи В, глютамінова кислота і фосфор. А значить, людині, яка регулярно їсть яблука, не так страшні депресія, хронічна втома і апатія.

8. Рятують від зморшок

Яблучка і справді - молодильні, вони допомагають продовжувати молодість нашої шкіри і підтримувати її тонус. За це ми теж повинні сказати спасибі антиоксиданту - вітаміну С. Але для цього варто не лише їсти яблука, а і зовнішньо використовувати. Натерти 1 ст. л. яблучної м'якоті, змішати зі сметаною і (або) оливковою олією і потримати хвилин 15 на обличчі. І шкіра стане, як наливне яблучко!

9. Допомагають схуднути

Яблучні розвантажувальні дні - це класика, щоб швидко скинути пару кілограмів і почистити організм, їх рекомендується влаштовувати хоча б пару разів на місяць. Калорій в яблуках мало, зміст цінних вітамінів і мікроелементів - великий, тому яблука складають основу багатьох дієт. Важливий нюанс: сидіти на яблучній дієті зі свіжих плодів можна тільки людям зі здоровим шлунком. Решті краще приймати їх в печеному вигляді.

10. Зміцнюють м'язи

Американські вчені довели, що яблука - один з кращих засобів запобігання атрофії м'язів: захворювання, від якого досі не знайдено ліки. Але в шкірці яблук міститься урсоловая кислота, яка може вплинути на хворобу. Вона сприяє збільшенню м'язової маси, перепрограмує гени, які відповідають за втрату м'язової маси.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини