Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:46:49

18 березня - День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення

18.03.2018   09:37Агенцiя

День працівників ЖКГ і побутового обслуговування населення Звичайний папір розкладається за 2 роки. Консервні банки - за 10 років. Викинуті батарейки - років за 100. Пластикові пляшки - за 200, а алюмінієві банки - за 500 років, але найдовше "живе" скло. Щоб воно "зникло" самостійно, потрібно близько 1000 років. Спасибі нашим двірникам! Вони справляються з цими питаннями в той час, коли багато хто з нас ще солодко спить.

День робітників торгівлі, побутового обслуговування населення і комунального господарства у Радянському Союзі відзначався з 1966 року в четверту неділю липня.

Пізніше, за Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 01.11.1988 року № 9724-XI „Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові та пам’ятні дні” День робітників торгівлі було перенесено на третю неділю березня. І офіційно саме в цей день свято і повинно відзначатися. Однак до сих пір не тільки деякі торгові організації, але й власні регіональні структури продовжують відзначати це свято як колись у четверту неділю липня. Таким чином можна констатувати два свята „День торгівлі”.

Один у березні, другий в липні.

В Україні, на підтримку професійних спілок і ініціативи працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення це свято закріплено відповідним Указом Президента України від 15 лютого 1994 року № 46/94, а також відповідно до редакції Указу Президента N 385/95 від 19 равня 1995 року і має назву «День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення». День його святкування встановлено у відповідності з попередньою датою, тобто на третю неділю березня.

В 2018 році День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення припадає на 18 березня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини