Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:44:45

25 лютого - Семюел Кольт отримав в США перший патент на автоматичний револьвер

25.02.2018   08:11Агенцiя

Про те, хто ж насправді розробив револьвер Кольта, досі ходять різні версії. За однією з них, сам Семюел Кольт, будучи юнгою по молодості років, угледів в роботі механізму для вибирання якірного каната кабестана принцип дії майбутньої легенди Дикого Заходу.

За іншою, банально скористався працями свого підручного, Джона Пірсона. І, нарешті, існують відомості, що схему револьвера запропонував в 1830-х роках англієць Чарльз Ширк, взявши за основу барабанне рушницю Коллера та ідеї француза Марієтта.

Втім, всі три версії сходяться в одному: Кольт не був талановитим конструктором, він був швидше удачливим і обачливим комерсантом. 25 лютого 1836 року він отримує в США перший патент на 6-зарядний револьвер 45-го калібру. Через 10 днів Кольт відкриває власне виробництво. Модель спочатку називалася «Патерсон» за назвою міста, де була розгорнута мануфактура Кольта, але незабаром отримала назву «Техас» за свою популярність серед жителів цього штату.

У 1842 році підприємство Кольта збанкрутувало, і він зайнявся розробкою підводних мін, на що навіть отримав від Конгресу 20 000 доларів. У початку 1847 року Кольт отримує велике замовлення від капітана рейнджерів Семюеля Уокера, високо оцінив якості його револьвера, і відновлює виробництво на фабриці Елі Уітнея в Уітні-Уіле (штат Коннектикут).

Війна Техасу з Мексикою в 1845-1846 роках забезпечила стійкий збут скорострільних револьверів серед рейнджерів. Нова модель отримала назву «Армійська модель 1847 року» або «Уокер пістол».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.