Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:17:58

Наталія Романова: Першочергово маємо забезпечити якісне оздоровлення дітей

10.11.2017   10:19Агенцiя

Підбити підсумки цьогорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії та визначитися з пріоритетами на наступний рік зібралася 9 листопада профільна обласна міжвідомча комісія.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, яка і керувала роботою комісії, розпочала засідання з приємного - вручила  відзнаки ОДА активним організаторам та учасникам оздоровчої кампанії 2017 року.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала присутніх про показники, яких вдалося досягти цього року.

Перш за все, збільшилося фінансування: 2016 рік — 48,6 мільйона гривень, 2017 рік - 59,1 мільйона.

Варто зазначити, що значно збільшили видатки на оздоровлення місто Чернігів, Козелецький, Ніжинський, Сновський, Бахмацький, Борзнянський та Ріпкинський райони. Навпаки ж, зменшили міста Ніжин, Прилуки та Коропський район.

Крім того, у 16 районах та містах області відбулося збільшення залучених позабюджетних коштів (найбільше залучено у Прилуках, Бобровицькому, Варвинському, Бахмацькому та Корюківському районах, а також Чернігові та Ніжині).

Для дітей пільгової категорії закупили 599 путівок (майже на три мільйони гривень) до закладів Одеської області.

Загалом в області послуги з оздоровлення та відпочинку отримали 55705 дітей шкільного віку (56,9% від загальної кількості).

Особлива увага - дітям соціально вразливих категорій.

Облдержадміністрація тісно співпрацює з громадськими організаціями, фондами, які займаються виїздом дітей за кордон. В інших країнах цьогоріч оздоровилися майже 400 дітей з Чернігівщини.

Також у 2017 році 41 дитина з Сєверодонецька Луганської області відпочила у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дружба» Сновського району.

Цього літа в області працювали 486 профільних закладів: 463 табори з денним перебуванням, 21 заклад оздоровлення та два наметових містечка. Проте, можливості місцевих оздоровчих закладів наразі використовуються недостатньо: їх завантаженість цьогоріч склала лише 54%. Серед причин — проблеми із фінансуванням, застаріла матеріально-технічна база, зростання вартості путівок тощо. Тому деякі позаміські дитячі заклади працювали в одну зміну («Полісяночка» (Городнянський район), «Зелений гай» (Корюківський район), «Десна» (Новгород-Сіверський район), «Веселка» (Талалаївський район)).

У 2017 році атестовано два позаміських заклади оздоровлення: «Веселка» Удайцівської спеціальної ЗОШ-інтернату Прилуцького району та «Зміна» Чернігівського району.

Посилена увага, як зазначалося у доповіді, приділялася дотриманню санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водних об’єктах. За попередніми підрахунками, для усунення недоліків щодо стану техногенної та пожежної безпеки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку потрібно понад 12 мільйонів гривень.

- Уже сьогодні необхідно розпочати кропітку роботу, аби в кожному районі, місті використати всі організаційні та фінансові можливості. При цьому стратегія оздоровлення має базуватися на якості та безпечності надання послуг, орієнтованих на поліпшення здоров’я дітей та їх всебічний розвиток, - наголосила Наталія Романова.

Заступник начальника управління освіти і науки ОДА Олена Соронович поінформувала про роботу, проведену освітянами для організації оздоровлення та відпочинку дітей. За її словами, кількість школярів, які отримали відповідні послуги, склала 30 тисяч дітей, 23 тисячі з яких - пільгова категорія.

Цьогоріч продовжили функціонування літні мовні школи, в яких майже чотири тисячі дітей спілкувалися англійською, німецькою та французькою мовами. Навчати дітей іноземної мови вчителям допомагали студенти вишів області та волонтери.

Значна увага приділялася як національно-патріотичному, так і військово-патріотичному вихованню молоді. Як приклади, Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), навчально-польові збори, уроки мужності у школах спільно з родичами загиблих бійців АТО тощо.

Під час розширеного засідання комісії детально проаналізовано проблеми й здобутки минулого оздоровчого сезону, а також намічено плани на майбутнє. Особливу увагу пропонувалося звернути на роботу наметових містечок. Адже це витребувана і порівняно недорога форма роботи з дітьми. Також наголошено на проведенні перевірок профільних закладів — фінансування здійснюватиметься лише тоді, коли будуть усунені виявлені недоліки.

- При плануванні кількісних показників оздоровчої кампанії 2018 року необхідно виходити, в першу чергу, з потреб дітей та їх максимального задоволення, — акцентувала Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини