Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:46:58

5 вересня - Міжнародний день благодійництва

05.09.2017   07:37Агенцiя

Сьогодні Міжнародний день благодійництва. Проголошений резолюцією 67-ї сесії ГА ООН від 17 грудня 2012 року №67/105 (затверджений 7 березня 2013 року) з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими.

Співпадає й приурочений до Дня пам’яті Терези Калькуттської (встановлений Римо-католицькою церквою 19 жовтня 2003 року) – місіонерки Римо-католицької церкви, відомої своїм подвижництвом у справах доброчинності, однієї з засновниць (1950) і настоятельок Ордену милосердя, лауреата Нобелівської премії миру 1979 року «за допомогу стражденному людству» (1979). У 1987 році, через рік після аварії на Чорнобильській АЕС Мати Тереза з місіонерською й благочинною місією відвідала Київ.

Гостя зупинялася у православному Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі, відвідала одну з католицьких парафій на Святошині, зустрічалася з потерпілими від чорнобильської аварії та з письменником Олесем Гончарем, який тоді очолював Український комітет захисту миру. Мати Тереза мала намір відкрити у Києві філію Ордену Місіонерок Милосердя, присвячену скорботній Таємниці розарію – Розп’яттю Христа, але офіційно її відкрили тільки 14 вересня 1991 року. Коли сестри-калькуттки прибули до Києва, вони не мали власного будинку чи квартири й змушені були винаймати житло. Лише у 1997 році черниці придбали власний будинок на вулиці Гвардійській, який і став осередком ордену Місіонерок Милосердя (до речі, єдиний в Україні). Тут милосердні монахині щодня годують до сотні знедолених українців. Крім того, вони відвідують нужденних у лікарнях, вчать дітей з бідних родин англійській мові та Катехізису.

У Києві протягом різних періодів працювало 25 сестер. На сьогодні спільнота складається з чотирьох черниць. Вони не дають інтерв’ю й ведуть непублічне життя, цілковито віддаючи себе служінню ближнім і молитвам – так, як і заповідала засновниця Ордену, Мати Тереза.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.