Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:26:56

3 серпня - почалася перша експедиція Христофора Колумба

03.08.2017   07:53Агенцiя

3 серпня 1492 почалася перша експедиція італійського мореплавця, уродженця Генуї, Христофора Колумба на судах «Санта-Марія», «Пінта», «Нінья».

Спираючись на античне вчення про кулястість Землі і невірні розрахунки вчених 15 століття, мандрівник розраховував відкрити найкоротший морський шлях з Європи до Індії.

Від Канарських островів експедиція повернула на захід, перетнула Атлантичний океан в субтропічному поясі і досягла острова Сан-Сальвадор в Багамському архіпелазі, де висадилася 12 жовтня 1492 року. Цей день став офіційною датою відкриття Америки.

Колумб відвідав низку інших Багамських островів, а в грудні відкрив і обстежив ділянку північно-східного узбережжя Куби. 6 грудня досяг острова Гаїті і рушив вздовж його північного берега. У ніч на 25 грудня корабель «Санта-Марія» сів на риф, але людям вдалося врятуватися. У січня 1493 року на кораблі «Нінья» Колумб завершив обстеження північного берега Гаїті і 15 березня повернувся до Кастилії.

Свою другу експедицію 1493-1496 років Колумб очолив вже в чині адмірала і на посаді віце-короля знову відкритих земель. Вона складалася з 17 суден з екіпажем понад півтори тисячі осіб. У листопаді 1493 року Колумб відкрив острови Домініка та Гваделупа, повернувши на Північно-Захід — ще близько 20-ти Малих Антильських островів, у тому числі Антигуа і Віргінські.

У подальших експедиціях Колумб відкрив Великі Антильські острови, узбережжя Південної і Центральної Америки і Карибське море.
Відкриття Колумба мали всесвітньо-історичне значення, оскільки лише після його плавань американські землі з'явилися на географічних картах Європи. Вони також сприяли перегляду середньовічного світогляду і виникненню колоніальних імперій.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.