Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:12:36

17 липня - Всесвітній день мотоцикліста

17.07.2017   07:23Агенцiя

Традиція відзначати Всесвітній день мотоцикліста з'явилася 22 липня 1992 року, коли відразу в декількох країнах ентузіасти, залишивши автомобілі в гаражах, відправилися на роботу на мотоциклах і скутерах.

Спочатку день так і називався — Ride to Work Day, що можна перекласти з англійської мови як «На роботу на мотоциклі», і лише пізніше поступово перетворився у Всесвітній день мотоцикліста.

У середині 90-х в акції брало участь, за результатами добровільної перепису, вже понад 5 тисяч осіб. У 1997 році відкрився офіційний сайт Всесвітнього дня мотоцикліста ridetowork.org, який служить основним майданчиком, на якій любителі мототранспорту спілкуються, обмінюються думками і досвідом експлуатації «сталевих коней» і, звичайно, готуються до щорічної акції.

До 2000 року акції влаштовувалися абсолютно неформально: для цього було достатньо позначити дату на спеціальному сайті і домовитися там же з однодумцями. Пізніше з'явилася некомерційна організація Ride To Work Inc., Яка надає юридичну та технічну підтримку мотоциклістам в США і Європі. Представництва цієї організації є і в Росії; також вона працює в Канаді, Мексиці, Еквадорі, Пуерто-Ріко, Ізраїлі, на Філіппінах.

В якості основної мети акції її організатори називають необхідність заявити про права мотоциклістів, не ущемляючи прав інших учасників дорожнього руху. Це у байкерів цілком успішно виходить. В їх користь говорить, наприклад, те, що мотоцикли зменшують ризик виникнення пробок на дорогах, не вимагають багато місця для парковки і споживають мало палива, а це позитивно позначається на стані навколишнього середовища.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.