Смачні та прості рецепти з авокадо. Що можна приготувати з авокадо
Авокадо вже давно стало цілком звичним плодом, що продаються в супермаркетах і на ринках.
Але якщо ви ще не дізналися його незвичайний смак та ігноруєте зелену «алігаторову грушу», проонуємо кілька рецептів смачних страв з авокадо.
Гарячі страви з авокадо
М’ясо з авокадо
Для цієї страви краще використовувати свинину, м’ясо якої дуже ніжне і м’яке. Його смак як не можна краще підкреслить соус з авокадо. Готується так…
700 г свинячої вирізки наріжте на скибочки товщиною 1,5 див.
Відбийте м’ясо до товщини 1 см і натерти будь-якими спеціями з сіллю.
Свинину обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
Кожну відбивну загорніть у фольгу і доведіть до готовності в духовці, розігрітій до 200 градусів.
В блендері приготуйте соус з м’якоті одного авокадо, 1 ч. л. гірчиці, сік половини лимона і солі за смаком.
Курка з авокадо і печерицями
Ця страва може стати головним на святковому столі. Готуйте курку так…
600 г курячого філе і 2 цибулини наріжте кубиками – залийте їх сухим білим вином (200 мл) і відправте в гарячу духовку на 10 хвилин.
На сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла і підсмажте на ньому 2 ст. л. борошна.
блендером Змішайте 50 мл бренді, 400 мл вершків, 2 сирих яєчних жовтки, сіль і перець за смаком.
Отриману масу влийте до підсмаженим борошном і, постійно помішуючи, прокип’ятити 2-3 хвилини.
Шматочки курки з цибулею залийте гарячим соусом, відправте в духовку ще на 5 хвилин.
Дістаньте страву з духовки і між шматочками курки вкладіть шматочки м’якоті одного авокадо.
Зверху на блюдо покладіть тонкі пластинки печериць (150 г) і знову поставте форму в духовку.
Готуйте святкове блюдо з курки з запеченими авокадо до того моменту, як гриби стануть рум’яними.
Суп з авокадо
Крім традиційних запечених страв, з авокадо готують смачний суп…
На сковороді розігрійте 2 ст. л. олії (1 – оливкової, 1 – вершкового).
Обсмажте на ньому два зубчики часнику до золотистого кольору, а потім часник видалити.
ароматне масло покладіть дрібно нарізану білу частину цибулі-порею (1 шт.) і смажте 1-2 хвилини.
До цибулі додайте 10 шт. очищених креветок і всі разом потушкуйте 3-4 хвилини.
Креветок вийміть з масла і відкладіть на тарілку.
До тушкованого цибулі додайте болгарський перець, нарізаний кубиками (1 шт.), влийте 100 мл овочевого бульйону 300 мл вершків – тушкуйте 5 хвилин, а потім посоліть і поперчіть.
Гарячу суміш перебити блендером і вилийте в каструлю – поставте її на маленький вогонь.
Авокадо (1 шт.) очистіть від шкірки і помістіть в чашу блендера. Сюди ж влийте лимонний сік (1 ст. л.) і покришіть трохи свіжої петрушки – перебити до однорідної маси.
З’єднайте гарячу частину супу і пюре з авокадо і ще раз збийте.
В кожну тарілку з супом покладіть тушковані креветки і шматочки свіжого перцю.
Салати з авокадо
Нижче ви прочитаєте кілька оригінальних рецептів салатів з авокадо. Якщо ви любите незвичайні страви, то спробуйте також салати з апельсинами.
Авокадо з лососем
У цій страві, яку подають у багатьох дорогих ресторанах, чудово поєднуються риба, авокадо і капуста. Ще вам знадобляться свіжі огірки, зелень і різні приправи…
Нашаткуйте половину маленького качана пекінської капусти.
2 середніх огірки очистіть від шкірки і наріжте соломкою.
З авокадо зніміть шкірку, а м’якоть наріжте часточками. Щоб вона не потемніла, збризніть соком лимона.
200 р філе лосося полити соєвим соусом (1 ч. л.), посипте сухий приправою «карі», білим перцем, порошком імбиру (всього по 1 ч. л.).
Смажте рибу на грилі по 5 хвилин з кожного боку.
Приготуйте соус з 3 ст. л майонезу і жмені дрібно нарізаних петрушки та зеленої цибулі.
А тепер на великому блюді «зберіть» салат. У центрі укладіть капусту і полийте її майонезним соусом. Навколо капусти покладіть рибу, скибочки авокадо і нарізані огірки. Прикрасьте блюдо четвертинкою лайма чи лимона.
Салат з авокадо з яйцем
Легкий і смачний салат ви приготуєте всього за 5 хвилин. Для страви потрібно м’якоть одного авокадо – вийміть її чайною ложечкою, щоб вийшли кульки. Також зваріть 3 шт. перепелиних яйця і розріжте їх навпіл. Невеликий пучок зеленої цибулі наріжте довгими косими пір’ям. Всі інгредієнти покладіть на тарілку, трохи посоліть і полийте соком лимона. Салат можна подати в чашках, які залишилися після видалення з них м’якоті – вийдуть авокадо фаршировані. Перед подачею прикрасьте їх цедрою лимона.
Салат з кальмарами, авокадо і горіхами
Цей оригінальний салат порадує вас незабутнім смаком. Для його приготування потрібні:
кальмар варений – 1 шт;
стиглий авокадо – 1 шт;
арахіс обсмажений – 1 ст. л.;
майонез – 2 ст. л.
Кальмари наріжте соломкою, авокадо – часточками. Складіть продукти в салатник, заправити легким майонезом і посипте горіхами.
Салат з огірків, авокадо і селери
200 г кореня селери наріжте тонкою соломкою.
4 середніх огірка очистіть від шкірки і наріжте так само.
3 шт. авокадо розріжте вздовж, вийміть кісточку і м’якоть, не порушуючи цілісність шкірки авокадо. М’якоть подрібніть виделкою.
Змішайте інгредієнти і заправте салат соєвим майонезом – 100 г
Салат викладете в чашечки з авокадо і прикрасьте зеленню петрушки.
Класика кулінарії – це авокадо з креветками. Рецепт цей можна трохи урізноманітнити і на салат замість зелені укласти варені очищені креветки.
Холодні закуски з авокадо
Авокадо з часником на крекерах
Сік половини лимона змішайте з одним подрібненим зубчиком часнику. М’якоть стиглого авокадо подрібніть виделкою і додати до неї лимонний сік. Дайте масі настоятися 1 годину, а потім викладіть її на солоні крекери. На кожне печиво кладіть по кавовій ложечці цієї пікантної закуски. Для краси зверху маси з авокадо покладіть по половинці помідори черрі.
Бутерброди з авокадо
Ці бутерброди підійдуть для легкого і смачного сніданку на двох…
Розріжте поперек дві круглі булочки або відріжте від батона 4 шматочка.
М’якоть авокадо розімніть виделкою разом з 1 ч. л. сухої приправи «карі».
Кожен скибочку хліба змастіть пюре з авокадо.
Зверху на бутерброди покладіть часточки будь-яких овочів: редиска, огірок, помідор, солодкий перець.
Тарталетки з авокадо
Дуже просте, але в той же час дуже святкове блюдо. Для його приготування купіть в магазині готові тарталетки і начиніть паштетом з авокадо. А робіть його так: м’якоть авокадо натріть на тертці або розімніть виделкою. Додайте 1/2 частину дрібно порізаної цибулини, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ст. л. оливкової олії, солі і перцю за смаком. Прикрасьте тарталетки червоною ікрою або вареними креветками.
Ми докладно розповіли, як можна використовувати авокадо. Рецепти приготування всіх страв напевно вас зацікавлять і ви обов’язково будете їх готувати. А якщо ви є шанувальниками японської кухні, то можете зробити роли з авокадо.
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.