Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 14 травня, 04:42:48

Що їсти, аби не гладшати: 8 принципів колишньої товстунки

09.07.2017   12:29Агенцiя

Француженка Анна Острій, автор книги «Прості і легкі рецепти колишньої товстушки», за три роки схудла на 35 кг.

І підтримує оптимальну вагу вже 18 років, не виснажуючи себе заборонами і обмеженнями. Як їй це вдається?

Перше правило : якщо ви хочете скинути вагу і закріпити результат, вам доведеться навчитися готувати. Напівфабрикати, готові обіди, ковбаси та копченості промислового виробництва містять багато цукру і солі, а ще добавки і консерванти, які уповільнюють обмін речовин.

Друге правило: щоб схуднути, потрібно їсти. Саме так! Щоб залишатися у формі, не можна голодувати. Позбавлення та обмеження незмінно призводять до зривів. Організму важливо отримувати достатню кількість корисних речовин і калорій.

Однак не можна перевищувати межу в 1400-1800 ккал на день. Точна кількість розраховується індивідуально, виходячи з конкретних параметрів людини і способу життя. Крім цього, потрібно дотримуватися таких 8 принципів, заснованих на взаємодоповнюваності поживних елементів, пише Psyhologies.

СИТНИЙ СНІДАНОК

Дієтологи одностайні в тому, що повноцінний сніданок допомагає запобігти набору ваги. Те, що з'їдається до полудня, дає енергію і повністю спалюється. Їжте з ранку цільні злаки (каші, гранола, мультизернові хліб), горіхи і сухофрукти, молочні продукти, фрукти та ягоди. Готуйте смузі. Це буде прекрасним початком нового дня.

У РИТМІ ВАЛЬСУ

Харчуйтеся на рахунок раз-два-три. На думку фахівців, звичка приймати їжу тричі на день ідеальна. Вона дозволяє уникати сильного голоду і, як наслідок, переїдання, що веде до надмірної ваги.

Не бійтеся змінювати режим харчування. Пообідати можна як опівдні, так і о другій годині дня. А повечеряти - як о сьомій вечора, так і в десять, якщо ви пізно лягайте. Головне - не пропускати жодного прийому їжі.

РОСЛИННІ ВОЛОКНА

Кожен прийом їжі повинен включати сирі овочі, злаки (у тому числі макаронні вироби з пшениці твердих сортів або цільнозерновий хліб), приготовані зелені овочі (стручкову квасолю, шпинат, спаржу, капусту, броколі). Ці продукти покращують травлення і допомагають тримати вагу під контролем.

НЕ ВІДМОВЛЯЙТЕСЯ ВІД СКЛАДНИХ ВУГЛЕВОДІВ

На хвилі популярності білкових дієт багато викреслюють з раціону вуглеводи, в тому числі і фрукти. Звичайно, від простих цукрів (солодощі та випічки) краще відмовитися. А ось складні вуглеводи в помірній кількості дають енергію. Розумніше не прибирати їх зовсім, інакше організм почне підживлюватися протеїнами, що містяться в м'язах. Так що раз в день сміливо їжте рис, булгур, гречку, бобові або фрукти.

ЖИР - ВАШ ДРУГ

Немає великої біди і в жирних продуктах. Так, 9% -ний сир засвоюється краще свого знежиреного побратима. Оливкова олія містить необхідні організму ненасичені кислоти, а вершкове масло дозволяє заповнити дефіцит вітамінів D і Е.

ПРОТЕЇНИ - ОСНОВА

Ідеально в кожний прийом їжі з'їдати мінімум 70-100 г м'яса, риби, яєць, молочних продуктів. Вони - джерела білка. По-перше, білок дає довгий почуття ситості, що допомагає контролювати апетит. По-друге, при вживанні з вуглеводами він уповільнює травлення, регулюючи рівень цукру та інсуліну в крові. Нарешті, білок - будівельний матеріал м'язів. Якщо ви тренуєтеся, він збільшує кількість м'язової маси, а разом з нею і кількість калорій, що спалюються за день.

ДУЖЕ БАГАТО ВОДИ

Випиваючи 2 літри води в день, ви допомагаєте організму позбавитися від токсинів. Ще краще пити відвари з брусничного листа, чебрецю, лаванди або цикорію.

Якщо в склянку води додати 1-2 чайні ложки неосвітленого яблучного оцту, настій селери або м'яти (меліси), то вийде напій, що активізує процеси спалювання жирів. А чай з додаванням бадьяна або анісу усуває здуття живота.

ОВОЧЕВИЙ БУЛЬЙОН

Він покращує обмін речовин і запобігає накопиченню жирів. Приготувати овочевий бульйон дуже просто. Поріжте і залийте холодною водою морквУ, стебло цибулі порею, буряк, два стебла селери, помідор і зубчик часнику. Додайте гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист і варіть після кипіння на повільному вогні, поки овочі не стануть м'якими. Можна пити на обід або вечерю.

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 87 нових випадків COVID-19

Виявлено 87 нових випадків COVID-19 20:58

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 13 травня в області зафіксовано 87 нових випадків COVID-19.

Про індекси споживчих цін на товари та послуги. ДОВІДКА

Про індекси споживчих цін на товари та послуги. ДОВІДКА 15:15

За розрахунками Держстату, показник рівня інфляції у квітні 2021 р. в області становив 100,9%, в Україні – 100,7%.

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару

Про харчову безпеку у школах і дитсадках йшлося під час вебінару 15:00

11 травня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати, Аграрного союзу України та компанії «Profi club».

До 200 годин  громадських робіт засуджено чоловіка, який побив п’ятирічну дитину

До 200 годин громадських робіт засуджено чоловіка, який побив п’ятирічну дитину 14:41

Ювенальним прокурором Козелецької окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні про завдання тілесних ушкоджень малолітній дитині (ч. 1 ст. 125 КК України).

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 5 пожеж

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 5 пожеж 14:29

За минулу добу на Чернігівщині виникло 5 пожеж, 3 з яких в природних екологічних системах, 2 у приватному житловому секторі громадян.