Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:30:29

5 липня - Томас Кук відкрив перше в світі туристичне агентство

05.07.2017   07:02Агенцiя

У цей день 33-річний баптистський проповідник і активний борець з повальним в тодішній Англії пияцтвом Томас Кук організував першу в світі групову туристичну поїздку.

За його наполяганням залізнична компанія Midland Counties Railway надала спеціальний потяг для «безалкогольної» поїздки 570 робочих по живописному маршрутом між містами Лейстер і Лафборо в графстві Лестершир в Середній Англії.

570 «друзів тверезості» занурилися в дев'ять відкритих вагонів. Надалі в рекламних цілях залізниці стали надавати Куку знижки, які дозволяли організовувати розважальні поїздки і для людей із самими обмеженими фінансовими можливостями. Тому клієнтів були не сотні, а тисячі. Його екскурсії та подорожі грунтувалися на дуже дієвому принципі: «Отримання максимальної вигоди для максимальної кількості людей за мінімальною ціною».

Так було покладено початок світовому груповому туризму. Незабаром поїздки стали регулярними, а в 1850-х роках з'явилися маршрути по багатьом європейським містам. У 1865 році Кук відкрив для співвітчизників Новий Світ, а для американців — батьківщину їх предків. Діяльність здійснювалася через агентство «Томас Кук і син», першої контори, що спеціалізується на організації туристичних поїздок. Одним з перших американських клієнтів фірми став Марк Твен.

Кук був визнаний «винахідником туризму», а засноване ним туристичне агентство завоювало всесвітню популярність. Через п'ять десятків років фірма «Томас Кук і син» володіла 84 відділеннями, 85 агенствами, і її послугами скористалися понад 3 мільйони осіб.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.