5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати
Потрібно розрізняти мудрість і знання. Помідор - фрукт - це знання. Не додавати його у фруктовий салат - мудрість

Що може бути простіше у приготуванні, ніж фруктовий салат? Що може бути смачніше, ніж фруктовий салат?
Що може бути корисніше, ніж фруктовий салат?
Відповідь на всі ці питання один: "нічого". Зараз, коли літо так щедро обдаровує нас фруктами та ягодами, саме час поласувати салатами з них. До того ж їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю. І вдвічі приємніше насолоджуватися смачною стравою разом з близькою людиною, тому всі наші рецепти розраховані на дві порції.
1. САЛАТ "ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ"
Інгредієнти:
6 ягід полуниці;
жменя малини;
жменя чорниці;
1 персик;
половинка яблука;
кілька шматочків кавуна;
густа сметана або вершки.
Приготування:
1. Нарізати невеликими шматочками персик, полуницю, яблука та кавун. Скласти в миску.
2. Додати ягоди малини і чорниці, акуратно перемішати.
3. Розкласти салат по креманках, зверху прикрасити сметаною (приблизно 1 ч. ложка на 1 креманку), не перемішуючи.
2. САЛАТ "СПОКУСА"
Інгредієнти:
лимонний йогурт 200 г;
1 грейпфрут;
жменя чорниці.
Приготування:
1. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок, порвати на дрібні шматочки руками, або розрізати ножем.
2. Покласти шматочки грейпфрута в центр креманки гіркою, залити йогуртом, так, щоб він не вкривав повністю грейпфрут.
3. Зверху насипати ягоди чорниці.
3. САЛАТ "СНІДАНОК ГЕРЦОГИНІ"
Інгредієнти:
6 абрикосів;
2 жмені суниць;
вода;
цукор - 2 ст. ложки;
гілочки м'яти.
Приготування:
1. Насипати у глибоку тарілку цукор, розвести невеликою кількістю води і розтопити його на водяній бані до стану сиропу.
2. Абрикоси розрізати навпіл (кісточки можна не виймати), покласти їх на одну половину тарілки з сиропом.
3. На другу половину тарілки висипати суницю, поклавши кілька ягід зверху на абрикоси.
4. Прикрасити салат гілочками м'яти.
4. САЛАТ "АЙСБЕРГ"
Інгредієнти:
1 банан;
1 апельсин;
1 ківі;
200 г морозива.
Приготування:
1. Фрукти очистити і порізати на шматочки, акуратно перемішати в мисці.
2. Покласти фрукти у креманку, додавши з боків дві кульки морозива.
5. САЛАТ "ЕДЕМ"
Інгредієнти:
4 інжира;
1 ківі;
6 ягід полуниці;
банан;
кілька ягід винограду;
гілочка м'яти.
Приготування:
1. Ківі та банан очистити, нарізати шматочками.
2. Інжир розрізати на 4 частини.
3. Обережно змішати всі інгредієнти в мисці, а потім покласти на тарілки або піали.
4. Салат можна прикрасити зверху гілочкою м'яти.
Останні новини Чернігівщини
Успіхи чернігівських біатлоністів на чемпіонаті України! 16:54
У Львівській області завершився чемпіонат України з літнього біатлону серед юнаків та дівчат.

Чернігівські поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія, вміст алкоголю в крові якого перевищив допустиму межу майже у 15 разів 16:52
Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 41-річного водія, який керував транспортом у стані сильного алкогольного сп’яніння (3,05 проміле). На правопорушника складено адміністративні матеріали.

Директор підприємства підозрюється у самовільному зайнятті земель історико-культурного призначення 16:51
За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури повідомлено про підозру директору сільськогосподарського підприємства у самовільному зайнятті земельної ділянки земель історико-культурного призначення, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 197-1 КК України).
Швейцарська підтримка допомогла відновити гімназію №13 і створити сучасний освітній простір 16:44
1 вересня у Чернігові відновила роботу гімназія №13, яка зазнала пошкоджень під час бойових дій у 2022 році.

У серпні в Чернігові народилося 169 малюків 16:38
Упродовж серпня 2025 року в комунальному некомерційному підприємстві «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради на світ з’явилося 169 немовлят.